Вхiд на сайт
Авторизацiя

Шмигаль обіцяє іпотеку під 5% для всіх українців

Шмигаль обіцяє іпотеку під 5% для всіх українців
В уряді розглядають можливість запуску іпотеки під 5%.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів на виїзному засіданні фракції «Слуги народу» в Трускавці.

«Розглядається можливість продовжити іпотечну програму забезпечення житлом. Але не під 7%, а під 5%. І для всіх», — йдеться в повідомленні.

Також він підкреслив, що наступні 2−3 роки влада буде «просувати реформи фактично в бойовому режимі».

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що програму доступної іпотеки треба розширити на невеликі міста. За його словами, на сьогодні іпотечні кредити видають вже 17 банків.

«Програма працює, і ми повинні розвивати її далі – не тільки в містах-мільйонниках, але і в невеликих містах — щоб більше українців могли отримати доступне і якісне житло», — зазначав він.

Довідка:

- раніше Кабінет Міністрів України схвалив випуск облігацій внутрішньої державної позики на 20 млрд гривень, за рахунок цих грошей будуь придбані акції додаткової емісії держкомпанії «Українська фінансова житлова компанія» і профінансована доступна іпотека;

- як свідчать результати дослідження геоінформаційної системи (ГІС) «Увекон», середня вартість житла на вторинному ринку України в період з 2018 до 2020 рр. зросла майже на 12%, до $ 856/м2.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: