Вхiд на сайт
Авторизацiя

У жовтні можна побачити два зорепади: коли найкраще спостерігати

У жовтні можна побачити два зорепади: коли найкраще спостерігати
Метеорні потоки досягнуть піку активності 8 та 21 жовтня, пише УНІАН

У жовтні поточного року людство зможе спостерігати два зорепади: метеорні потоки Драконіди та Оріоніди досягнуть піку активності 8 й 21 жовтня.

Вчені прогнозують, що набагато виразнішим буде перший зорепад.

Драконіди – це періодичний метеорний потік. Метеори Драконід червонуваті та дуже повільні. Зорепад спостерігають щорічно з 6 по 10 жовтня. За останнє століття він показав два коротких вражаючих зоряних дощів – у 1933 та 1946 роках. Спостерігати його найкраще в передранкові години в районі з ясним темним небом.

Оріоніди – швидкі білі метеори, які залишають сліди. Іноді серед них зустрічаються й різноколірні: червоні, синьо-зелені, жовті та помаранчеві. Зорепад Оріоніди отримав свою назву від сузір'я Оріон, в якому знаходиться область вильоту метеорів (радіант) – вище і лівіше яскравої помаранчевої зірки Бетельгейзе. Його спостерігають щорічно з 2 жовтня до 7 листопада.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: