Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородського нотаріуса викрили на махінаціях: подробиці

Ужгородського нотаріуса викрили на махінаціях: подробиці
Слідчі поліції Закарпаття, за процесуального керівництва прокуратури області, спільно зі співробітниками УСБУ викрили на махінаціях 35-річного приватного нотаріуса, який без відома справжніх власників перереєстрував земельну ділянку на фіктивну фірму. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі поліції Закарпаття розслідують факт порушення законодавства приватним нотаріусом з Ужгорода. У ході досудового розслідування поліцейські спільно зі співрбітниками СБУ встановили, що фігурант, зловживаючи наданими йому державою повноваженнями нотаріуса та державного реєстратора, сприяв у незаконному придбанні фіктивним підриємством права власності на земельну ділянку площею 2,5 га в обласному центрі Закарпаття.

З метою отримання неправомірної вигоди нотаріус склав та видав завідомо підроблений офіційний документ, після чого шляхом відкриття нового розділу вніс до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості про зміну власника.

Внаслідок злочинних дій фігуранта попередніх власників незаконно позбавлено права власності на майно та заподіяно їм збитків на суму понад 21 мільйон гривень. На завершення своїх протиправних дій, на підставі підроблених документів зловмисник посвідчив договір купівлі-продажу землі.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури області, вчора повідомили нотаріусу про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто зловживання своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, якщо це завдало тяжких наслідків охоронюваним законом правам та інтересам юридичних осіб, а також у складанні та видачі завідомо підробленого офіційного документу, який посвідчує певний факт, що має юридичне значення та надає певні права, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у справі триває, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: