Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям знизили ціну за електроенергію: кого це стосується

Українцям знизили ціну за електроенергію: кого це стосується

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 11 серпня, ухвалив постанову про зниження тарифу на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кіловат на годину. Зміни набудуть чинності з 1 жовтня 2021 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Скільки платитимемо? За його словами, домогосподарства, які споживають менше 250 кіловат на годину електроенергії, платитимуть за неї за тарифом 1,44 грн / кВт-год. Для решти домогосподарств тариф залишиться без змін — тобто 1,68 грн / кВт-год.

Як заявив на засіданні уряду міністр енергетики Герман Галущенко, зміни стосуватимуться 80% побутових користувачів. До 1 жовтня всі учасники ринку повинні підготуватися до нової моделі ПСО.

Українцям знизили ціну за електроенергію: кого це стосується

«Ця можливість досягається через запровадження нової моделі ПСО, яка… передбачає посилення ролі держави через державні генкомпанії, зокрема “Енергоатом” і “Укргідроенерго”, які стають її ключовими учасниками», — зазначив Галущенко.

Довідка:

-на засіданні уряду 28 липня уряд залишив фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн / кВт-год. Її перед тим постійно продовжували — у квітні й червні 2021 року;

Кабмін оприлюднив «Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022−2024 роки». Згідно з документом, в 2022 році тарифи зростуть на 6%, в 2023 році — на 5%, в 2024 році — на 5%.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: