Вхiд на сайт
Авторизацiя

Правила естетичного та комфортного дизайну для ванної кімнати

Правила естетичного та комфортного дизайну для ванної кімнати

Ванна у порівнянні з іншими приміщеннями дому або квартири має специфічний мікроклімат та багато функціональних особливостей. Це не тільки місце для санітарно-гігієнічних процедур, але також і своєрідний Спа-салон, де можна розслабитись та відновити сили. Тому зручність та функціональність повинні вдало поєднуватися зі стилем та візуальним наповненням. Розглянемо основні складові дизайну інтер'єру та нюанси планування кімнат різних розмірів.

Створення дизайн-проєкту


В індивідуальному дизайн-про'кті міститься інформація про оформлення майбутньої кімнати для водних процедур. Там усе розраховано до дрібниць. На початковому етапі потрібно визначитись із сантехнікою, виділити під неї місце. Окрім ванни та інших великих елементів, варто замислитись над важливими мілкими предметами, наприклад, підібрати латунні змішувачі, щоб за формою та технічними показниками відповідали потребам, вписувалися у загальну картину інтер’єру.

На кресленнях зображається розводка комунікацій, створюються схеми розкладання плитки. Також проводиться підбір розмірів бажаних меблів, аналізується ефективність комбінування усіх складових. Окремим пунктом варто виділити роботу з системами електропостачання та освітлення. Розташування освітлювальних приладів та розеток надалі сильно вплине на зручність перебування у кімнаті для водних процедур.

Особливості вдалого планування


Облаштування ванної кімнати потрібно продумати таким чином, щоб раціонально використовувалась корисна площа. Якщо приміщення просторе, варто розглянути варіант його розподілу на функціональні зони, у кожній буде своя сантехніка або меблі. Розподіл може відбуватись так:

• ванна;
• душова кабіна;
• умивальник з тумбами/шафами;
• унітаз;
• пральна машина, пристрій для сушки;
• куточок для переодягання.

У маленькому приміщенні розставлення планувати складніше. Робоча зона з умивальником, дзеркалом та тумбою займає не більше 30% простору. Від ванни можна відмовитись на користь душової кабіни з матовим склом. Але якщо у домі є літні люди або діти, то така відмова приведе до постійних незручностей. Краще все-таки встановити ванну, та повісити шторку. Багато виробників пропонують компактні моделі 2 в 1, щоб і душ було зручно прийняти, і ніщо не заважало поніжитись у ванні з піною та ароматними маслами. Ретельно продуманий дизайн дозволить насолоджуватись відпочинком у цій особливій кімнаті увечері, а зранку заряджатись гарним настроєм.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: