Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стала відома сума збитків від цьогорічного паводку на Рахівщині

Стала відома сума збитків від цьогорічного паводку на Рахівщині

Близько 160 мільйонів гривень збитків від паводку, що мав місце у липні поточного року на території окремих населених пунктів Рахівського району. Про це йшлося під час спільного брифінгу за участі голови Закарпатської облдержадміністрації Анатолія Полоскова, керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака та заступника керівника нацполіції в регіоні Романа Уса.

"Стихія, що пройшлася Рахівським районом, завдала чималої шкоди жителям та інфраструктурі населених пунктів: було підтоплено 192 дворогосподарства, 93 житлові будинки, дві дороги обласного значення, десять автошляхів комунальної власності. Також зруйновано три житлові будинки, одна трансформаторна станція, майже п'ять кілометрів доріг обласного значення, понад 50 мостових переходів і чотири ділянки берегоукріплень та 48 лісових мостів. Окрім цього зафіксовано 29 ділянок зсувів грунту об'ємом понад 4 тисячі кубічних метрів, а 20 будинків продовжують перебувати у зоні зсувів.

Упродовж десяти днів на Рахівщині тривали роботи з ліквідації наслідків стихії. Були задіяні всі служби життєзабезпечення району: рятувальники, нацполіція, нацгвардія, енергетики, лісники, дорожні організації тощо. На даний час населені пункти, і в більшій мірі смт Ясіня, повертаються до нормального життя. Сьогодні ще тривають роботи по відновленню дорожнього покриття та укріпленню берегів річки", - повідомив представникам ЗМІ керівник області Анатолій Полосков.

У свою чергу начальник Головного управління ДСНС в області Роман Гудак наголосив, що вже з початком паводкової ситуації підрозділи ДСНС працювали на місці події та надавали необхідну допомогу населенню. А далі, впродовж всіх десяти днів, пліч-о-пліч з іншими службами ліквідовували наслідки стихії. Щодня на ліквідації наслідків паводку залучалося близько 30 чоловік підрозділів ДСНС та спецтехніка. Також паралельно проводилися роботи з пошуку місцевого жителя, який зник під час розвитку паводкової ситуації. Рятувальники обстежували русло й береги місцевої річки та річки Тиса. Пройдено десятки кілометрів. На жаль, тіло чоловіка до цього часу не знайдено.

Про роботу в період надзвичайної ситуації підрозділів нацполіції розповів Роман Ус. Зокрема, правоохоронці організовували рух автотранспорту на небезпечних ділянка та забезпечували громадський порядок на території населених пунктів району.

На даний час завершується робота щодо оформлення відповідних актів обстежень і в найближчі дні відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка повинна надати класифікацію даної надзвичайної ситуації, інформує ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Стала відома сума збитків від цьогорічного паводку на Рахівщині
Стала відома сума збитків від цьогорічного паводку на Рахівщині

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: