Вхiд на сайт
Авторизацiя

За перше півріччя на Закарпатті сплачено понад 2,8 млрд грн ЄСВ

За перше півріччя на Закарпатті сплачено понад 2,8 млрд грн ЄСВ

Протягом першого півріччя 2021року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у Закарпатській області становить понад 2 млрд 867 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного внеску збільшилось на 581,1 млн грн, або 25,8%.

Лише у червні цього року сума надходжень в Закарпатті склала майже 610 млн грн ЄСВ, інформує ДПС у Закарпатській області.

У Головному управлінні ГУ ДПС у Закарпатській області інформують, що від 1 січня низку підприємців звільнено на певний період від сплати ЄСВ. Зміни у сплаті єдиного внеску передбачені законом № 592 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників.

Зокрема, з 1 січня 2021 року не треба сплачувати мінімального розміру ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку):

- ФОПам (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування);
- особам, які провадять незалежну професійну діяльність;
- членам фермерського господарства.
Тобто для згаданих категорій у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду самостійне визначення бази нарахування єдиного внеску є винятково правом, а не обов'язком.

Також, згідно із законом № 592, можуть бути платниками єдиного внеску тільки добровільно:

- ФОПи та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років;
- особи, які досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та отримують пенсію або соціальну допомогу;
- особи з інвалідністю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: