Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мінекономіки підняло граничні ціни на бензин і дизпаливо

Мінекономіки підняло граничні ціни на бензин і дизпаливо
Середня вартість 1 літра бензинів становить 26,64 грн/л, 1 літра дизпалива - 22,55 грн/л.

Про це повідомляє Мінекономіки на підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України".

З урахуванням максимальної торговельної націнки, яка за постановою Кабміну не має бути більше 5 грн/л на бензин і 7 грн/л на дизпаливо, гранична вартість бензину становить 31,64 грн/л, дизпалива - 29,55 грн/л.

Раніше Мінекономіки оприлюднило нову середню вартість дизпалива та бензинів, з якої буде вираховуватися гранична ціна реалізації пального на АЗС на середину червня.

З урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин на АЗС не повинна була перевищувати 30,82 грн/л, на "звичайне" дизпаливо - 29,09 грн/л.

Читайте також: Back in USSR: що змінить та які наслідки матиме регулювання цін на пальне

Нагадаємо:

Кабмін вніс зміни до держрегулювання цін на автомобільні бензини та дизпаливо, які реалізуються через мережу автозаправних станцій.

14 травня Кабмін ухвалив постанову, якою запроваджується граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни дизпалива (7 грн/літр) і бензину (5 грн/літр).

Мережі автозаправних комплексів WOG та ОККО заявили, що припиняють реалізацію преміального пального у зв’язку з постановою, яка передбачає запровадження тимчасового державного регулювання цін на пальне.

Мінекономіки заявляє, що постанова Кабміну щодо встановлення максимальної торгівельної надбавки на бензин та дизельне паливо не стосується преміального пального.

Мережі АЗС відновлюють продаж преміального палива після роз'яснення Мінекономіки, що гранична торговельна надбавка не стосується брендових бензинів і дизпалива.

В Офісі президента заявили, що запровадження держрегулювання на ринку пального - вимушений для нецивілізованого ринку захід, а зняття з продажу брендового пального - демонстрація монопольної змови.

Міністерство економіки оприлюднило розрахунки середньої вартості бензину і дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива на першу декаду червня.

Економічна правда
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Станислава Молчанова 15 липня 2021 10:38
Не нравится 0 Нравится
На самом деле интересная новость. Посмотрим как дела далее будут развиваться.
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 16 липня 2021 16:35
Не нравится 0 Нравится
Наверное это хорошо. Данный рынок нужно контролировать ещё более жёстко, дабы не допустить монополии. У нас в Одессе (откуда я сам родом) на подорожание бензина вообще можно жаловаться в Госпотребслужбу. Я это в новостях https://usionline.com/ прочитал. Если необоснованно завышенная цена замечена по городу - есть телефоны куда нужно звонить и сообщать об этом.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: