Вхiд на сайт
Авторизацiя

Посли Євросоюзу схвалили паспорти вакцинації для туристів

Посли Євросоюзу схвалили паспорти вакцинації для туристів
Обмеження для зарубіжних туристів будуть грунтуватися на тому, яка епідеміологічна обстановка з COVID-19 в їхній країні.

Країни Євросоюзу домовилися пом'якшити обмеження на поїздки протягом літа, що дозволить повністю вакцинованим від коронавірусу туристам не здавати тести або не залишатися на карантині по прибуттю і розширити перелік регіонів ЄС, по яких безпечно подорожувати.

Посли 27 країн-членів ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу.

Обмеження для зарубіжних туристів будуть грунтуватися на тому, яка епідеміологічна обстановка з COVID-19 в їхній країні.

ЄС вводить сертифікати COVID-19, які свідчитимуть, що людина щеплена однією з вакцин, схвалених європейським регулятором або Всесвітньою організацією охорони здоров'я, або має імунітет, оскільки раніше перехворіла коронавірусом, або нещодавно отримала негативний результат тесту. Система поки запущена в тестовому режимі, а з 1 липня вона запрацює офіційно.

Держави-члени також зможуть натиснути на "екстрене гальмо" і заборонити всі поїздки з регіону, де буде спостерігатися сплеск захворювання, передає Reuters.

Система розроблена також для застосування до країн, що не входять в Шенгенську зону - Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, але не для Великобританії.

Прибуваючі з інших країн також можуть здійснювати поїздки, якщо вони можуть довести, що щеплені. Однак прикордонна політика в цілому є питанням окремих країн ЄС, тому вони можуть встановлювати власні правила.

За даними на 10 червня, від коронавірусу в ЄС було повністю вакциновано близько 100 млн осіб.

Європарламент на цьому тижні затвердив введення COVID-сертифікатів. Європейців, які ними володіють, звільнять від обов'язку здавати тести на коронавірус.

В ЄС схвалені для застосування вакцини від компаній AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: