Вхiд на сайт
Авторизацiя

В ЄС назвали дату введення COVID-паспортів – хто зможе отримати документ

В ЄС назвали дату введення COVID-паспортів – хто зможе отримати документ
Європарламент і Рада Євросоюзу змогли домовитися щодо впровадження єдиного цифрового сертифіката про вакцинацію після чотирьох раундів переговорів

В Євросоюзі узгодили дату початку роботи електронних сертифікатів про вакцинацію. Вони запрацюють з 1 липня. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії, пише Сегодня

"Комісія вітає попередню політичну домовленість між Європейським парламентом та Радою щодо Положення, що регулює цифровий COVID-сертифікат ЄС. Це означає, що сертифікат має бути готовий до кінця червня, як і планувалося", – сказано в заяві.

Відзначається, що тепер угоду повинен затвердити Європарламент. Для тих держав-членів, яким потрібен додатковий час, встановлять перехідний період – шість тижнів.

Як зазначив Єврокомісар, на території Союзу будуть доступні три види коронавірусних сертифікатів: про вакцинацію, про одужання від COVID-19, про проходження тестування.

"Цей сертифікат почне діяти для всього ЄС з 1 липня. Простий документ, який засвідчує, що людина пройшла вакцинацію, здала ПЛР-тест або тест на антитіла або видужала після хвороби. Якщо людина відповідає одній з цих трьох вимог, то документ можна використовувати для поїздок", – повідомила міністр охорони здоров'я Іспанії Кароліна Даріас.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз досягли політичної згоди про взаємне визнання COVID-паспортів. Технічно сторони також готові до цього кроку.

Ми також повідомляли, що на початку травня міністри туризму країн "Великої двадцятки" (G20) під час відеоконференції 4 травня підтримали запуск паспортів вакцинації від коронавірусу.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: