Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чому не працює мікрохвильовка: 3 поширені причини

Чому не працює мікрохвильовка: 3 поширені причини
Важко уявити сучасне життя без побутової техніки. Холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч… Ці та багато інших речей можна сміливо віднести до категорії «мастхев». І одне з провідних місць тут займає саме мікрохвильовка.

Даний пристрій користується неабиякою популярністю, позаяк дає нам змогу за лічені хвилини розігріти сніданок чи вечерю, і навіть готувати певні страви і снеки. Вихід же з ладу такого обладнання навряд чи когось порадує. Причин поломок може бути безліч, розглянемо три найпоширеніші з них.

Причина №1 Вихід з ладу магнетрона


Дуже поширене явище, спричинене надактивним використанням НВЧ-печі (наприклад, в їдальнях, кафе та інших закладах громадського харчування). Для того, щоб вирішити цю проблему, достатньо купити новий магнетрон для мікрохвильовки і провести заміну запчастини.

Ця деталь є дуже важливою в роботі печі, оскільки бере безпосередню участь у перетворенні електричної енергії у мікрохвильове випромінювання, котре, власне, і розігріває (готує) їжу.

Причина №2 Поломка слюдяної пластини


Дана деталь тісно пов’язана з магнетроном, позаяк захищає його від води, вологи, бруду тощо. Слюдяна пластина з часом може прогорати, тому виникає необхідність її заміни.

Найчастішою причиною поломки цієї запчастини є неправильне використання НВЧ-печі та поганий догляд за нею. А тому частіше протирайте пластину (вона розташована всередині камери мікрохвильовки – праворуч або на верхній її частині) вологою ганчіркою.

Причина №3 Несправність трансформатора живлення


Постійні коливання та перепади напруги в мережі, безумовно, згубно впливають на роботу побутової техніки, у тому числі і мікрохвильовки. В першу чергу страждає трансформатор живлення, котрий забезпечує магнетрон https://master-plus.com.ua/mikrovolnovka/magnetron/ електроенергією. Тому виникає потреба замінити деталь на нову. Щоб уникнути подібної ситуації, рекомендовано використовувати стабілізатори.

На завершення хотілося б звернути вашу увагу на наступному:

• По-перше, поломка мікрохвильовки – це ще не привід панікувати, найчастіше реанімувати її можна шляхом замінити тієї чи іншої запчастини. Тому не варто одразу ж купувати нову НВЧ-піч;
• По-друге, якщо у вас нема спеціальних навичок з ремонту мікрохвильових печей, краще довірити цю справу фахівцям. Вони і справжню причину поломки виявлять, і грамотно її усунуть;
• По-третє, запчастини та комплектуючі для мікрохвильовок чи іншої побутової техніки краще замовляти в надійних та провірених продавців. І в жодному разі не економити на цьому!

До речі, найбільший вибір оригінальних деталей для НВЧ-печей представлений в інтернет-магазині «Мастер Плюс». Товарні позиції мають приємні цінники, високу якість та доставляються по всій Україні.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Станислава Молчанова 29 березня 2024 21:01
Не нравится 0 Нравится
У мене також мікрохвильовка не працює. Потрібно ремонтувати.
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 30 березня 2024 19:56
Не нравится 0 Нравится
Не працює, бо щось сталось та потрібно ремонтувати. Купити запчастини до мікрохвильовок різних моделей та виробників ви зможете у магазині «Майстер Плюс». Тут є завжди вибір. Звертайтесь, якщо вам потрібна допомога, завжди допоможуть підібрати все для ремонту. Доставляють запчастини до побутової техніки по всій Україні.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: