Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті відбулися Всеукраїнські змагання з ловлі хижої риби

На Закарпатті відбулися Всеукраїнські змагання з ловлі хижої риби
Днями в області відбулися Всеукраїнські змагання з ловлі хижої риби з берега. Цьогоріч «PikeBatle 2021» зібрав учасників з Волині, Львівщини, Харківщини та Вінниччини. Як і в попередні роки, усю впійману рибу учасники знову відпустили до водойми.

Бережно ставитися до іхтіофауни і максимально відновити популяцію різних риб — один з головних принципів рибальства, який популяризує ГО «Асоціація рибалок Ужгорода». Уже 7 років поспіль учасники асоціації та волонтери не тільки свідомо вудять рибу, але й прибирають та патрулюють водойми, перешкоджаючи браконьєрам. Також власним коштом вони зариблюють озера, придбати мальок допомагають усі небайдужі.

«Наразі ми хочемо відновити популяцію риби лин. Колись вона була по усіх водоймах Закарпаття. Років з 30 тому маже повністю зникла. Невідомо, чи через надмірне використання сільськогосподарської хімії, чи були ще якісь причини, але зникла майже одразу і всюди. Уже три роки ГО «Асоціація рибалок Ужгорода» намагається відновити популяцію цієї чудової рибки в нашій області. Щороку ми збираємо кошти, купуємо мальок і вселяємо у водойми Закарпаття», — розповів «Дню» голова ГО Остап Палінчак.

«Ще одна риба, яку практично повністю знищили, — це стерлядь. Дуже красива, рідкісна і цінна. Її природньому розмноженню заважають дамби на річках. Без штучного вселення ця риба повністю зникне з дикої природи. Шкода, що десятиліттями державним мужам не до якихось риб, вони зайняті важливішими справами. Кошти на риборозведення виділяються тільки під промисловиків. Тоді як всі аборигенні види ігноруються і потроху зникають. Уся екосистема тримається на небайдужих рибалках, що самотужки намагаються вберегти зникаючі види риб», — зазначив рибалка.

Місця зариблення задля безпеки не розголошують, однак фотозвіт щоразу публікують на офіційній сторінці ГО у соціальній мережі. Як допомогти фінансово, вказано за посиланням.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Пользователь offline Станислава Молчанова 1 березня 2024 16:44
Не нравится 0 Нравится
В мене питання до рибаків. Який подарунок можна зробити чоловіку, що любить рибалити?
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: