Вхiд на сайт
Авторизацiя

Спрощенці Закарпаття сплатили майже 202 млн грн єдиного податку

Спрощенці Закарпаття сплатили майже 202 млн грн єдиного податку
Суб’єкти господарювання Закарпатської області, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, впродовж першого кварталу 2021 року спрямували до місцевих бюджетів 201 млн 949 тис. грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року надходження цьогоріч збільшились на 13,2 млн грн. Про це повідомив Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами посадовця, у сумі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку переважає сплата від фізичних осіб-підприємців. Так, за протягом січня-березня 2021 року вони сплатили майже 171,7 млн грн, що на 11,6 млн грн більше, ніж аналогічного періоду 2020 року. Решту коштів – майже 28 млн грн перерахували юридичні особи – спрощенці. Сплата фіксованого с/г податку склала 2,3 млн гривень.

Нагадуємо, що за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку.

Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу та витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.
Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101.

У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: