Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 2021 році Україна розробить 30 національних стандартів з енергоефективності

У 2021 році Україна розробить 30 національних стандартів з енергоефективності
В Україні планують затвердити 30 національних стандартів з енергоефективності у 2021 році.

Роботи зі стандартизації Міністерство розвитку громад та територій України виконає у рамках оновлення державних будівельних норм, передає mind.ua.

Загалом розроблять та впровадять понад 130 національних стандартів у будівництві, з яких до 20-ти будуть направлені на впровадження ВІМ-технологій, у тому числі національні стандарти, ідентичні гармонізованим європейським та міжнародним стандартам (прийняття методом перекладу), до 60 гармонізованих європейських «підрегламентних» (Регламент ЄС № 305) стандартів щодо будівельної продукції (прийняття методом перекладу); понад 20 інших національних стандартів, у тому числі «підтримуючих» стандартів, що розкривають положення державних будівельних норм (містять відповідні методики розрахунку, на які є посилання в ДБН з метою системного запровадження параметричного методу нормування у будівництві).
На роботи зі стандартизації у будівництві Міністерство розвитку громад планує спрямувати, щонайменше третину від загального обсягу фінансування.

Загалом цьогоріч в Україні планують оновити понад 30 державних будівельних норм.

«До 2025 року, за умови відповідного щорічного фінансування, міністерство планує повністю оновити державні будівельні норми, – зазначила Наталія Козловська, заступник міністра з розвитку громад та територій. - Окрім того, Мінрегіон здійснить виконання 13 наукових розробок із пріоритетних напрямів у сферах будівництва, просторового планування територій та архітектури, житлово-комунального господарства».

На додачу, у 2021 році буде розроблено чотири нових ДБН, на заміну будівельних норм і правил, які було прийнято ще у 80-тих роках минулого сторіччя, у тому числі щодо проектування та будівництва аеродромів, промислових будівель та споруд.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: