Вхiд на сайт
Авторизацiя

НБУ зробив безкоштовними операції з перерахування для ФОП допомоги від держави

НБУ зробив безкоштовними операції з перерахування для ФОП допомоги від держави
Національний банк не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину.

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Коли діятиме. Таке тимчасове (на період здійснення виплат допомоги застрахованим особам) рішення регулятор запровадив з 21 квітня 2021 року.

У квітні цього року Уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам – підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів у 2021 році.

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в АТ “Ощадбанк”.

АТ “Ощадбанк” перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави.

Також безоплатними будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 21 квітня 2021 року № 33 “Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування”.

Довідка:
Нагадаємо, для учасників системи електронних платежів діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:

від 0 до 5 000,00 грн – 0,35 грн, без ПДВ;
від 5 000,01 до 100 000,00 грн – 1,20 грн без ПДВ;
від 100 000,01 грн – 10 грн, без ПДВ.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: