Вхiд на сайт
Авторизацiя

Через використання вугілля світові викиди CO2 зростуть до 33 млрд тонн в 2021 році

Через використання вугілля світові викиди CO2 зростуть до 33 млрд тонн в 2021 році
У 2021 році глобальні викиди вуглецю завдяки відновленню використання вугілля в енергетичному секторі зростуть майже на 5% - до 33 млрд тонн.

Про це Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) повідомило у своєму звіті Global Energy Review 2021.

«Глобальні викиди вуглецю у цьому році виростуть на 1,5 млрд тонн – завдяки відновленню використання вугілля в енергетичному секторі, – сказав Фатіх Бірол, виконавчий директор МЕА. - Це серйозне попередження про те, що відновлення економіки після кризи COVID далеко не сприяє клімату».

Світовий попит на електроенергію, згідно з прогнозами, має зрости на 4,6% у 2021 році, в першу чергу завдяки країнам з ринком, що формується і країнам, що розвиваються, при цьому споживання вугілля і газу має зрости вище рівнів 2019 року.

«Майже 70% прогнозованого зростання світового попиту на енергію припадає на країни з ринком, що формується і країни, що розвиваються, – зазначають у МЕА. - Споживання енергії в країнах з розвиненою економікою буде на 3% нижче рівнів, що існували до COVID».

У звіті зазначається, що світовий попит на вугілля у 2021 році зросте на 4,5% у річному вираженні, наблизившись до піку 2014 року. Понад 80% зростання буде зосереджено в Азії, зокрема на Китай припаде понад 50% приросту спалювання вугілля.

Водночас згідно з прогнозом, у 2021 році попит на природний газ виросте на 3,2% завдяки Азії, Близькому Сходу та Росії.

«Майже три чверті зростання світового попиту у 2021 році припаде на промисловість і будівництво, в той час, як виробництво електроенергії з природного газу залишиться нижче рівня 2019 року», – йдеться у звіті.

Очікується, що попит на газ в ЄС повернеться до рівнів 2019 року, в той час, як у США – найбільшому у світі ринку газу – зростання попиту повинне скласти менш як 20% від 20 млрд кубометрів спаду у 2020 році, стримуваного зростанням відновлюваних джерел енергії і ростом ціни на газ.

«Торік світовий попит на електроенергію впав на 1%, а у 2021 році очікується більш значне зростання, ніж будь-коли за останні 10 років, на 4,5% або 1000 ТВт-год у рік порівняно з аналогічним періодом минулого року, при цьому на частку Китаю припадає половина цього показника, - йдеться у звіті. – Як результат частка електроенергії у світовому кінцевому попиті на енергію перевищить 20%».

Прогнозується, що вироблення енергії за рахунок вітру зросте на 275 ТВт-год, або приблизно на 17%, у той час, як виробництво за рахунок сонячної енергії, як очікується, зросте на 145 ТВт-год, що майже на 18% більше, ніж у 2020 році.

Очікується, що у 2021 році Китай і США згенерують 600 ТВт-год і 400 ТВт-год вітрової електроенергії відповідно, що становить більш ніж половину загальносвітового обсягу.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: