Вхiд на сайт
Авторизацiя

Американці розробили конусні сонячні панелі, які виробляють 20% більше електроенергії

Американці розробили конусні сонячні панелі, які виробляють 20% більше електроенергії
У США розробили конусоподібну сонячну панель здатну генерувати на 20% більше енергії, ніж фотоелементи на статичних плоских панелях.

Інноваційну установку Spin Cell створила американська компанія V3Solar.

Обертовий "сонячний конус" має підставку діаметром 1 метр, а на його поверхні розташовані кілька сотень фотоелементів. Вся конструкція поміщена у нерухомий герметичний концентратор, що складається з трубчастих лінз, які концентрують сонячне випромінювання на обертовому конусі, тим самим підвищуючи продуктивність елементів.

Конусоподібна сонячна панель, яка обертається, генерує на 20% більше енергії, ніж плоскі панелі.

Американці розробили конусні сонячні панелі, які виробляють 20% більше електроенергії

Фотоелектричний конус Spin Cell обертається без будь-яких механізмів у магнітному полі, а для живлення такої системи «левітації» використовується енергія, вироблена самим пристроєм. Швидкість обертання та інші параметри конусної батареї від яких залежить її продуктивність, автоматично регулюються електронним модулем.

«Спеціальні лінзи і здатні до обертання панелі конічної форми можуть концентрувати у 30 разів більше сонячних променів, зосереджуючи їх на єдиній плоскій фотоелектричній панелі без втрати тепла", - заявляють у V3Solar.

Вартість експлуатації Spin Cell і згенерованої з його допомогою енергії нижче традиційних сонячних батарей, проте виробничі витрати (електроніка, магніти і складна конструкція) на такий пристрій знаходяться на більш високому рівні. Ці недоліки планується усунути з початком масового виробництва конусоподібних сонячних панелей, до того ж, низька собівартість виробленої ними енергії окупить всі витрати.

За підрахунками V3Solar, конічні сонячні батареї Spin Cells здатні генерувати електроенергію за ціною 0,08 долара за один кіловат*год. Цей показник у кілька разів менше, ніж середня вартість енергії, виробленої традиційними сонячними панелями.

Переваги фотоелектричних конусів Spin Cells: відсутність необхідності використання сонячного трекера, простий монтаж і самоохолодження системи, мінімальний опір вітру, віддалене управління і захист від пошкоджень, а також низька вартість виробленої енергії та висока питома потужність (займане конусами Spin Cells місце на поверхні значно менше, ніж у звичайних плоских сонячних панелей, а у перерахунку на потужність генерації – у 20 разів більше на одиницю простору щодо вироблення енергії).

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: