Вхiд на сайт
Авторизацiя

Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії

Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії
У Будапешті побудують теплогенеруючі установки на геотермальній енергії потужністю від 10 до 20 МВт.

Великомасштабний проект у столиці Угорщини реалізує місцева компанія централізованого теплопостачання FŐTÁV та ісландська група Arctic Green Energy, які підписали угоду про співпрацю, передає ecotown.

Угода передбачає розвідку потенційних локацій, отримання необхідних дозволів і загальну технічну, економічну та юридичну підготовку.

У довгостроковій перспективі FŐTÁV планує встановити від 150 до 200 МВт геотермальних теплогенеруючих потужностей у Будапешті. Вона заявила, що відкрита для інших починань з Арктикою та іншими партнерами.

Проект з інтеграції геотермальної енергії у систему централізованого теплопостачання у Будапешті може заощадити до 21 000 тонн викидів вуглекислого газу на рік. Ціноутворення на геотермальні теплові агрегати буде контролюватися угорським органом регулювання енергетики і комунальних послуг.

Ісландський розробник і оператор «зеленої» енергетики має 508 теплових центрів і 4,1 ГВт потужностей з виробництва теплової енергії, які обслуговують 50 мільйонів квадратних метрів. Він також має великі плани розширення для Польщі, Німеччини та інших європейських країн. Крім того, його найбільшим бізнесом є 49% спільне підприємство з Sinopec у Китаї. Арктика каже, що фірма має 35% частку ринку у найбільш густонаселеній країні.

Згідно зі своєю програмою "Зеленого централізованого теплопостачання", Угорщина має намір скоротити частку природного газу у виробництві централізованого теплопостачання з 70% до 50% до 2030 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: