Вхiд на сайт
Авторизацiя

Поблизу Трускавця планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 54 МВт

Поблизу Трускавця планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 54 МВт
Поблизу Трускавця на Львівщині мають намір збудувати одну найпотужніших вітроелектростанцій у Західній Україні вартістю близько 56 млн євро. Вітропарк матиме потужність 54 МВт.

ВЕС у селі Орів планує спорудити компанія «Еко-Оптіма», яка належить батькові голови ЛОДА Зіновію Козицькому.

У міській раді Трускавецької ОТГ повідомили, що проект передбачає будівництво дороги до Орова для завезення габаритних матеріалів – лише одна лопать вітряка має довжину 60 м. Далі розпочнеться будівництво Орівської ВЕС, яка складатиметься з дев’яти вітряків. Висота турбіни – 126 метрів. Вітряки Орівської ВЕС будуть розташовані на гірському хребті. Мешканці села Орів на громадських слуханнях погодили втілення цього проекту.

22 березня міська влада Трускавця підписала меморандум з компанією «Еко-Оптіма» щодо реалізації проекту. Зі свого боку представники компанії пообіцяли підтримку соціальної інфраструктури в Орові, ремонт дороги у селі, запевнили про гарантії провідних європейських компаній щодо фінансування та екологічної безпеки. Йшлося і про те, що компанія зареєструється на території Трускавецької територіальної громади, отже сплачуватиме податки в бюджет громади.

Мер Трускавця Андрій Кульчинський зауважив, що проект будівництва Орівської ВЕС стане найбільшим інвестиційним проектом у Трускавці, який реалізовуватиметься в цьому році, та стимулом для залучення нових інвестицій. Орівська ВЕС стане одним з найбільших проектів альтернативної енергетики у Західній Україні, поступаючись лише проекту турецької компанії «Атлас Глобал Енерджі», яка раніше оголосила про наміри збудувати ВЕС загальною потужністю 60 МВт біля Славського.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: