Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені розробили метод масового виробництва високоефективних фотоелементів з перовскиту

Вчені розробили метод масового виробництва високоефективних фотоелементів з перовскиту
Американські і китайські вчені розробили спрощений процес виробництва стабільних перовскітових сонячних елементів з рекордним рівнем коефіцієнту корисної дії.

Новий метод запропонувала команда фахівців з Національної лабораторії в Лос-Аламосі та Національного університету Тайваню розробила.

Одноетапний метод покриття центрифугуванням з використанням рідкого розчинника сульфолану обіцяє стати вирішенням ключової проблеми, що не дозволяла досі налагодити масове виробництво і комерціалізацію перспективної технології. Цим складом покривається попередник перовскиту, з якого в ході хімічної реакції виникає перовскітовий кристал.

Процес дозволяє отримати фотоелементи великої площі з високою продуктивністю. В результаті виходять два модулі з великою активною областю, один близько 16 кв. см, другий майже 37 кв. см. їх ККД перетворення сонячного світла в електрику становить 17,58% і 16,06%, відповідно. Крім того, у них високий експлуатаційний термін служби.

«Завдяки використанню сульфолану нам вдалось подолати ще одну перешкоду для промислового виробництва перовскітових фотоелементів: короткий виробничий інтервал, за який плівка повинна бути нанесена на підкладку, - пояснюють вчені. – Зазвичай для отримання рівномірного шару цей процес не може виходити за рамки декількох секунд, однак у нас інтервал збільшився до 90 секунд».

Новий метод легко адаптується до існуючих методів виробництва, наголошують вони.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: