Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні сигарети подорожчали в кілька разів: скільки коштуватиме пачка

В Україні сигарети подорожчали в кілька разів: скільки коштуватиме пачка
В Україні стрімко дорожчають не тільки продукти, за останні чотири роки сигарети зросли в ціні вдвічі.

Якщо у 2017 пачка українського виробника з фільтром у середньому коштувала 17,47 гривні, то зараз — 44,4 гривні. Так, імпортні сигарети преміумкласу подорожчали з 25,7 до 59,19 грн, або у 2,3 раза. Таке зростання пов'язане з підвищенням акцизів. І це не межа. Уже найближчим часом пачка подорожчає до 100 грн.

Наприклад, як видно на інфографіку, подорожчання серед п'яти найпопулярніших продуктів становило від 16,9 до 51%. Залежно від раціону, для когось харчування могло подорожчати в середньому не на 30%, а на всі 50.

В цілому кумулятивне зростання зарплат повинен був повністю компенсувати зростання цін. На практиці ж все залежить від того, які продукти споживати. Наприклад, у 2017-му на мінімальну зарплату (3200 грн) можна було купити 35,7 кг яловичини, а зараз (при мінімалці в 6000 грн) вже 40,1 кг. Водночас ситуація з картоплею кардинально протилежна: 4 роки тому на мінімалку можна було купити 573,4 кг, а зараз — 538,5 кг. Тобто купівельна спроможність найменшої зарплати скоротилася майже на 40 кг картоплі.

За підрахунками видання, підвищення акцизу призведе до того, що середня вартість українських сигарет наблизиться до позначки 50 грн. При цьому ціна імпортної пачки преміумкласу зросте майже до 66,8 грн.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: