Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що таке Зелена карта та чому без неї не пустять за кордон при в'їзді на власному авто?

Що таке Зелена карта та чому без неї не пустять за кордон при в'їзді на власному авто?

При перетині кордону на власному транспортному засобі водій стикається з необхідністю мати при собі не тільки туристичний поліс, але і Зелену карту. Найчастіше людина не підготовлена до такого правила, і купує на місці страховку за завищеною ціною без чіткого розуміння її сфери дії. Однак уникнути цього можна ще на етапі планування поїздки, якщо бути проінформованим про суть Грін карт.

Що таке поліс Зелена карта і для чого він потрібен?


Угода про Зелену карту працює з 1953 року. До неї приєдналися ряд країн Європи, Азії, Африки. Загалом, близько 50 країн. Їх кількість періодично оновлюється. Моторне (транспортне) страхове бюро України виступає гарантом страхових виплат в нашій країні. Принцип дії поліса такий, як у звичній нам автоцивілці. Тобто, якщо з вашої вини станеться дорожньо-транспортна пригода за межами батьківщини, то страхова компанія покриє збитки потерпілій стороні. При цьому винуватець (власник поліса) не отримає від СК компенсації. Страховка оформляється на машину, а не на водія чи автовласника, а значить захищає виключно його відповідальність перед третіми особами. Green Card є обов'язковим документом при перетині кордону. Без неї авто просто не випустять.

Українцям доступні два види поліса: для в'їзду на територію країн СНД і для інших країн учасників угоди. Якщо ви плануєте відвідувати кілька держав, наприклад, Росію і Литву, вам підійде тільки другий варіант. При цьому мінімальний період страховки — 15 днів, а максимальний — 1 рік. Однак, при виявленні простроченого терміна поліса, будуть застосовані санкції та штрафи, які обійдуться набагато дорожче, ніж сама Зелена карта. Існують ризики навіть вилучення авто або депортації водія.

Від чого залежить вартість Зеленої карти


Питання вартості поліса для водія — одне із ключових. Важливо знати, що на формування ціни страховки впливають кілька факторів:

  • тип транспортного засобу;

  • країна відвідування;

  • термін перебування за кордоном;

  • курс валют на момент покупки.

Якщо оформляти заздалегідь поліс Зелена карта для виїзду за кордон, можна неабияк заощадити бюджет. Купуючи його на митниці в агентів, водій переплачує кілька десятків або і сотень гривень. До того ж ніхто не скасовував шахрайство та підробку документів. У поспіху легко стати жертвою аферистів. В результаті людина залишається незахищеною у форс-мажорі. Тому покупка повинна проводитися в перевірених страхових компаніях або на агрегаторах, які організовують доставку поліса. На hotline.finance, наприклад, вона безкоштовна.

Як проходять виплати по Зеленій карті


Зелена карта приваблива тим, що суми виплат визначаються законом тієї країни, в якій сталася неприємність. У багатьох країнах Європи ліміт досить високий, що дає можливість покрити всі витрати постраждалого.

При виникненні страхового випадку, слід негайно викликати поліцію, зафіксувати факт ДТП і отримати довідку про обставини аварії. Винуватцю також слід ініціювати обмін контактними даними та копією страховки з іншими учасниками. Після передачі інформації в страхову компанію вона бере справу у свої руки та займається процесом відшкодування.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (4)
Пользователь offline Станислава Молчанова 17 червня 2023 09:35
Не нравится 0 Нравится
Мне вот интересно сколько сейчас может стоить оформление зеленой карты
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 19 червня 2023 10:10
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Станислава Молчанова
Мне вот интересно сколько сейчас может стоить оформление зеленой карты

Всё зависит от того, на какой конкретно период вам Зелёная карта нужна. Её фактическую стоимость вы можете самостоятельно на сайте kirins.com.ua/ru/zelenaya-karta посчитать с помощью удобного онлайн калькулятора. Если цена подойдёт, то так же в формате онлайн и заказывайте её. В течение нескольких минут всё будет готово. Сейчас вся эта процедура упрощена максимально
Цитировать          2
Пользователь offline Станислава Молчанова 27 жовтня 2023 13:36
Не нравится 0 Нравится
Так и сделали. И уже все успешно оформили
Цитировать          3
Пользователь offline Olegek 28 жовтня 2023 10:05
Не нравится 0 Нравится
Мені так само зараз дуже потрібна Зелена карта на авто. Досвіду щодо її оформлення не маю, трішки переживаю. Але є впевненість, що оформлю таку карту без проблем. Все ж таки не сам все це буду робити, а через перевірений страховий сервіс OCA-GO.UA . Я там звичайну автоцивілку колись оформляв
Цитировать          4
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: