Вхiд на сайт
Авторизацiя

25 загорань сухотрав'я ліквідували за минулу добу вогнеборці Закарпаття

Кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях невпинно збільшується.

25 загорань сухотрав'я ліквідували за минулу добу вогнеборці Закарпаття

У багатьох регіонах країни ще не розтанув сніг, а люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності.

Зокрема, вогнеборці продовжують боротись з вогнем на відкритих територіях Миколаївщини. Так, 12 березня, рятувальники 5 разів гасили пожежі на відкритих територіях. Внаслідок підпалів та необережного поводження з вогнем горіла суха трава, очерет, сміття у Казанківському районі області та у містах Нова Одеса і Миколаїв. Загальна площа, яку пройшов вогонь склала понад 4,7 га.

На Закарпатті того ж дня підрозділи ДСНС 25 разів виїжджали на гасіння пожеж сміття, сухої рослинності та чагарників на відкритих територіях.

А на Житомирщині вогнеборцям вдалося захистити від вогню житловий будинок неподалік м. Коростень, за межами с. Клочеве, де сталося загорання сухостою.

Рятувальники нагадують, що тільки за минулий 2020 рік за участі підрозділів ДСНС в екосистемах було ліквідовано 40,6 тисяч пожеж. Лише пожежна авіація здійснила понад тисячу вильотів для гасіння лісових пожеж.

Тож, з огляду на стрімке наближення до пожежонебезпечного періоду, який за даними УкрГідрометцентру очікується наприкінці березня після сходження снігового покриву, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед громадян щодо попередження виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах України.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: