Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Франції частка «зеленої» електроенергії збільшилась до 27%

У Франції частка «зеленої» електроенергії збільшилась до 27%
У 2020 році частка відновлюваних джерел енергії у Франції зросла майже на 4% – до 26,9%.

Про це йдеться у звіті Синдикату відновлюваної енергетики (SER), національного оператора високовольтних електромереж RTE і компанії Enedis, дистриб'юторського підрозділу французького енергогіганта EDF, передає mind.ua.

Обсяги виробництва у відновлюваній енергетиці збільшилися більш ніж на 10% – до історичного показника 120,7 терават. Зростання забезпечили в основному такі галузі, як вітряна енергетика (+17,3%) та гідроенергетика (+9,3%).

У 2019 році відновлювані джерела енергії на 23% забезпечили потреби Франції в електриці.

Загальна потужність французького парку відновлюваної енергетики до кінця минулого року вийшла також на новий історичний рівень 55 906 МВт. Річне зростання на 2000 МВт майже повністю забезпечили вітряна (+1105 МВт) і сонячна (+820 МВт) енергетика.

Втім, як і раніше серед відновлюваних джерел енергії у Франції лідирує гідроенергетика, хоча її виробничі потужності залишаються стабільними і майже не ростуть, відзначається в звіті.

Перспективні напрямки – наприклад, морська вітряна енергетика – розвиваються з відставанням від європейських країн-лідерів «зеленої» енергетики. Перший парк прибережних вітряних електростанцій поблизу Сен-Назера почне працювати лише у наступному році.

До 2024 року планується запуск ще одного офшорного парку (64 станції загальною потужністю майже 450 МВт) поблизу Кальвадосу. Роком раніше у тій же Нормандії може запрацювати парк з 70 морських вітряних генераторів.

Загалом приблизно на 70% потреби країни стабільно забезпечують атомні електростанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: