Вхiд на сайт
Авторизацiя

З початку року 1312 закарпатців подали декларації про отримані минулоріч доходи

Про це повідомляє пресслужба ДПС у Закарпатській області.

З початку року 1312 закарпатців подали декларації про отримані минулоріч доходи

За два місяці 2021 року 1312 жителів Закарпаття подали декларації про доходи, отримані у 2020 році. З них – 833 декларацій подано фізичними особами, які зобов’язані були подати декларацію та 479 – на отримання податкової знижки.

Відтак сума задекларованих доходів склала 175,5 млн грн, до сплати нараховано 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 419,5 тис. грн військового збору.

За даними податкових декларацій, 84 громадян задекларували доходи у вигляді спадщини (подарунків), 50 громадян – доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, 31 – доходи від надання майна в оренду та 9 осіб задекларували іноземні доходи.

Нагадаємо, з 1 січня триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році. Термін подання громадянами декларацій про отримані минулорічні доходи до 1 травня 2021 року.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), інвестиційного прибутку, іноземних доходів тощо.

Також, в ході кампанії декларування мають право подати декларації громадяни, які бажають скористатись податковою знижкою за понесеними витратами в минулому році. Для них термін подання декларації до 31 грудня 2021 року. У разі, якщо платник податку до кінця року не скористається правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Нагадаємо, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у пункті 166.3 статті 166 Податкового кодексу України. Зокрема, право на податкову знижку мають громадяни, які у 2020 році:
- понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення;
- сплачували відсотки за іпотечним житловим кредитом;
- здійснювали пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій;
- здійснювали витрати у вигляді суми коштів, сплачених при страхуванні;
- здійснювали оплату допоміжних репродуктивних технологій, чи оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини;
- здійснювали витрати, пов’язані з переобладнанням транспортного засобу;
- витрати у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства.

На сьогодні правом на податкову знижку скористалися 479 мешканців Закарпатської області. Сума ПДФО, яка підлягає поверненню громадянам складає понад 1,5 млн гривень.

Зауважимо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:
- особисто або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, при цьому платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;
- в електронній формі через Електронний кабінет платника, який розміщено на офіційному веб-порталі ДПС України.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: