Вхiд на сайт
Авторизацiя

Електронна страховка — рівноцінний аналог паперової автоцивілки

Електронна страховка — рівноцінний аналог паперової автоцивілки
Як відомо, ОСЦПВ, або як її називають у народі, автоцивілка, є обов’язковим видом страхування в нашій країні. Пересування без цього договору дорогами України заборонено. Але починаючи з 2018 р. возити за собою паперовий страховий поліс стало не обов’язково — на законодавчому рівні було дозволено використання електронних полісів ОСЦПВ. Достатньо придбати онлайн-страховку, і перевірити її наявність можна у базі МТСБУ.

Переваги електронних полісів


Одна з основних причин росту популярності електронних полісів — зручність користування. Паперовий договір забувається, губиться. З електронним документом такого бути не може — його внесено до загальної бази даних. Співробітники поліції інформацію знаходять за реєстраційним номером автомобіля або за номером страхового договору.

Ще однією перевагою є ціна. У деяких страхових компаніях електронна автоцивілка коштує дешевше, ніж традиційна, оформлена на бланку.

До того ж такий спосіб оформлення страховки відкриває можливості до того, щоб скористатися електронним європротоколом у разі потрапляння у незначне ДТП. У такому випадку обходяться без виклику поліції і не сплачують штраф за порушення правил дорожнього руху і створення аварійної ситуації на дорозі.

Додаткова перевага — простота отримання. Щоб оформити страховку (а це можна зробити в будь-який час), не треба відвідувати офіс компанії.

Як придбати поліс онлайн


Для оформлення страхового договору слід зайти на сайт обраної компанії і розрахувати орієнтовну вартість. Потім потрібно заповнити спеціальну форму. Робити це слід дуже уважно, інакше документ буде недійсним. Далі необхідно сплатити за допомогою банківської карти. Після цього на вказану електронну адресу надійде поліс у PDF- форматі. Уся процедура займе до 5–7 хвилин. Страховка починає діяти з моменту отримання на пошту. Оформити її можна з будь-якого пристрою, що має доступ до інтернету.

Дистанційне оформлення дозволяє в спокійній обстановці спокійно ознайомитися з умовами страхового договору, обрати для себе оптимальний варіант. Ніхто не буде тиснути, пропонуючи додаткові види страхування. А в умовах пандемії отримання поліса онлайн допоможе зберегти здоров’я.

Вартість електронного поліса


Дізнатися про те, скільки коштуватиме поліс, можна також на сайті страхової компанії. У провідних СК представлено спеціальні онлайн-калькулятори, за допомогою яких попередньо дізнаються про ціну автоцивілки. Для цього у спеціальні поля треба ввести мінімальну інформацію про автомобіль, а саме:

• марку;
• рік випуску;
• об’єм двигуна;
• місце реєстрації.

Система швидко опрацює введені дані і виведе на екран вартість страховки. Якщо сума не влаштує, слід продовжити пошук і відвідати сайти інших компаній. Але варто пам’ятати, що базовий тариф для ОСЦПВ регулюється на державному рівні, отже великих розбіжностей у різних компаній не буде.

Важливо також і те, що випускати електронні поліси можуть тільки ті компанії, що успішно пройшли атестацію готовності роботи з підсистемою «Електронний поліс» центральної бази даних МТСБУ.

Електронна страховка — рівноцінний аналог паперової автоцивілки

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: