Вхiд на сайт
Авторизацiя

За 2020 рік в Україні запустили вітряні станції загальною потужністю 144,2 МВт

За 2020 рік в Україні запустили вітряні станції загальною потужністю 144,2 МВт
У 2020 році у чотирьох областях України було введено в експлуатацію вітроелектростанції загальною потужністю 144,2 МВт.

Про це йдеться у звіті Української вітроенергетичекой асоціації(УВЕА).

«Інвестори отримали дозвіл на будівництво об'єктів потужністю у 5ГВт, - каже глава правління Української вітроенергетичекой асоціації Андрій Конеченков. – Однак криза на ринку відновлюваної енергетики у 2020 році призвела до стагнації розвитку вітрової генерації».

Загальна потужність вітроенергетики на кінець 2020 року досягла 1,3ГВт.

За даними УВЕА, на кінець 2020 року "зелену" електроенергію в Україні вже генерують 673 МВт вітрових турбін компанії Vestas.

«Тилігульська вітроелекростанція потужністю 126 МВт у Миколаївській області - спільний проект ДТЕК і виробника вітротурбін Vestas - дасть поштовх розвитку вітргоненерації в умовах в умовах непрогнозованої державної політики, - вважає глава правління Української вітроенергетичекой асоціації Андрій Конеченков. – Це не тільки позитивний сигнал для залучення майбутніх інвестицій у вітроенергетичний сектор, а й свідченням його готовності розвиватися всупереч несприятливій ситуації».

У 2019 році в Україні встановили вітрових електростанції загальною потужністю 640 МВт.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: