Вхiд на сайт
Авторизацiя

Engie відмовиться від вугільних потужностей до 2025 року

Engie відмовиться від вугільних потужностей до 2025 року
Французький енергетичний гігант Engie ліквідує вугільні електростанції у Європі до 2025 року.

Про таке рішення одна з найбільших електроенергетичних компаній світу оголосила 26 лютого.

«Вихід з вугілля стосується і генерації для систем центрального опалення, - підкреслюють у Engie. - Ці енергоблоки будуть переведені на використання біомаси».

Відмовитися від брудного джерела енергії у світі Engie поставила за мету до 2027 року. Компанія управляє вугільними електростанціями у Чилі, Бразилії, Перу і Марокко.

"Наш пріоритет для цих активів-знайти конверсійні рішення", - заявила керуючий директор Кетрін Макгрегор, додавши, що активи також можуть бути закриті і в деяких конкретних випадках продані.

Зараз електроенергетичний портфель Engie, розмір якого у минулому році досяг 101 ГВт, включає 4 ГВт вугільних потужностей. У 2020 році компанія збільшила на 5 ГВт портфель ВДЕ - до 31 ГВт.

У 2021 році Engie планує спрямувати майже половину інвестицій на фінансування проектів відновлюваної енергетики.

Чистий збиток компанії у 2020 році склав 1,5 млрд євро проти прибутку у 1 млрд євро у 2019 році. Енергетичний гігант каже, що коронавірус зіграв свою роль у цих втратах.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: