Вхiд на сайт
Авторизацiя

Зеленський підписав закон про ліквідацію податкової міліції

Зеленський підписав закон про ліквідацію податкової міліції
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про терміни ліквідації податкової міліції.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, відповідний закон 1 березня повернули з підписом від Президента.

Документ був направлений на підпис Президенту 9 лютого.

Читайте також: У фіскальній службі розповіли, коли запрацює Бюро економічної безпеки

Нагадаємо, 29 січня 2021 року Верховна Рада прийняла в першому читанні та в цілому законопроект (№ 4090), згідно з яким податкова міліція повинна бути ліквідована в термін, що не перевищує шість місяців з дня набрання чинності Законом про створення Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Як зазначила голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк, законопроект необхідний, щоб дати перехідний період для ліквідації податкової міліції. «Щоб узгодити момент ліквідації податкової міліції та дати перехідний період для нового органу, ми пропонуємо визначити, що податкова міліція ліквідується з дня прийняття рішення про початок діяльності бюро, але не пізніше шести місяців з дня набрання чинності Законом України про Бюро економічної безпеки України», — сказала вона.

28 січня Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект про створення БЕБ, яке буде здійснювати заходи щодо запобігання, виявлення, припинення, розслідування і розкриття злочинів у сфері формування і використання фінансових ресурсів держави. Зазначається, що у складі центрального управління БЕБ діятиме підрозділ внутрішнього контролю з метою попередження, виявлення та відповідного реагування на прояви корупції, а також з метою контролю за дотриманням професійних та етичних стандартів працівників БЕБ.

Крім того, передбачена ліквідація податкової міліції, а також підрозділів контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: