Вхiд на сайт
Авторизацiя

Європа встановила 14,7 ГВт нових вітрових потужностей в 2020 році

Європа встановила 14,7 ГВт нових вітрових потужностей в 2020 році
За минулий рік Європа встановила 14,7 ГВт нових вітрових електростанцій, причому 80% з них – прибережні. Зараз Європа має 220 ГВт встановлених вітроенергетичних потужностей.

WindEurope опублікувала статистичні дані про вітрову енергетику в Європі в 2020 році. Минулорічні показники у цій галузі на 19% менші, ніж очікувалося до пандемії COVID-19. Найбільше вітроелектростанцій будували Нідерланди (2 ГВт, переважно офшорні), далі слідують Німеччина, Норвегія, Іспанія та Франція. На 27 країн Євросоюзу припадає 10,5 ГВт нових потужностей. Генерація вітропарків покрила 16,4% споживання електроенергії в Європі.

Забігаючи на майбутнє, WindEurope очікує, що Європа побудує 105 Вт нових ВЕС протягом наступних 5 років, понад 70% з яких будуть наземними. Але це значно нижче темпів, необхідних для досягнення Зеленого курсу та кліматичної нейтральності.

Розвиток вітроенергетики в Європі стримує процес отримання дозволів на нові проекти – це займає занадто багато часу, рішення щодо дозволів оскаржуються в судах, а забудовники стримуються від реалізації нових проектів через пов'язані з цим ризики та витрати.

Тим часом кількість старих вітрогенераторів, що закінчують термін експлуатації, збільшується. У 2020 році Європа вивела з експлуатації 388 МВт вітроелектростанцій. Багато виведених з експлуатації ВЕС реконструюються, але цього недостатньо.

Основні виробничі галузі Європи прагнуть використовувати енергію вітру для підтримки своїх цілей з декарбонізації. Зокрема, відновлювана енергетика, включаючи енергію вітру, є наріжним каменем у декарбонізації хімічної промисловості в Європі.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: