Вхiд на сайт
Авторизацiя

Встановлення вініра: нюанси, ризики, результат

Встановлення вініра: нюанси, ризики, результат

Вінір — найтонша керамічна (порцелянова або композитна) накладка на зуби. За допомогою вінірів можна не тільки зробити зуби рівними та білими, але і візуально вирівняти прикус і замаскувати відколи та тріщини.

Для швидкого та безболісного встановлення вінірів звертайтесь у клініку Healthy Dent, де ви зможете скористатися найновішими досягненнями сучасної стоматології.

Встановлення вініра відбувається в кілька етапів


1. Попередня консультація та огляд у стоматолога. Доктор встановить, чи є протипоказання, чи потрібно сточувати емаль, які зуби потребують реставрації. Крім того, визначить колір природної зубної емалі пацієнта, щоб зробити реставрацію максимально натуральною.
2. Загальна підготовка порожнини рота. Перед встановленням вініра необхідно провести повну попередню санацію ротової порожнини — вилікувати всі зуби, зняти зубний камінь і наліт. Це необхідно, щоб вінір добре тримався на кожному зубі, і під порцеляновою платівкою не розвивалися патологічні процеси.
3. Точкова підготовка зубів. Товщина вініра становить 0,5–0,7 мм. І попередньо лікарю необхідно буде підготувати поверхню зуба — трохи підточити природну емаль. Ступінь обточування залежить від індивідуальних особливостей. Стоматологія не стоїть на місці, і вже з’явилися більш тонкі вініри — ультраніри та люмініри. При їх встановленні сточування зубів практично не потрібне.
4. Зняття зліпків із зубів. Лікар робить точний відбиток зуба (зубів), за яким зубний технік виготовляє індивідуальні накладки на зуби. На цей час підточений зуб покривають тимчасовим композитним складом.
5. Попередня примірка. У деяких клініках перед установкою пацієнтові пропонують подивитися, як виглядатиме вінір, примірявши його аналог з воску. У цей момент відбувається фінальне узгодження кольору і форми реставрації.
6. Безпосередня установка вініра. Накладку на зуб «садять» на спеціальний клей — адгезив.
7. Полірування проміжку між зубом і вініром. Це заключний етап. Якщо все зроблено правильно, то зуби будуть виглядати максимально природно. А при дотриманні певних правил (не гризти тверду їжу і не відкривати зубами банки та пляшки), вінір простоїть до 10 років.

Пацієнти часто уявляють собі установку вініра так: свердління ясна, велика кількість крові, сильні набряки. Це все, звичайно, не відповідає дійсності.

Ризики і протипоказання


Установка вініра протипоказана в наступних випадках.

• Емаль ослаблена.
• Патологічна стертість зубів або відсутність жувальних зубів. У цьому випадку на вінір припадатиме значне навантаження.
• Бруксизм — мимовільне сильне скреготіння зубами уві сні.
• Прямий прикус.
• Хвороби ясен та зубів.
• У деяких випадках установка вініра протипоказана, якщо на зубах є великі пломби.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: