Вхiд на сайт
Авторизацiя

У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)

У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)
У вівторок, 2 лютого, відбулося пленарне засідання чергової ІІ сесії Ужгородської міської ради VІІІ скликання. В залі зареєструвалося 36 депутатів.

Перед початком сесії, до керівництва міста та депутатів звернулися жителі мікрорайону Радванка з проханням вирішити проблему постійного підтоплення. За їхніми словами, ще з 1991 року після різкого танення снігу та дощів їхній мікрорайон “плаває”. Підтоплює будинки, двори, пивниці, гаражі. Жителі змушені систематично звертатися до ДСНС, аби рятувальники допомогли справитись із підтопленнями.

Відтак міський голова Богдан Андріїв пообіцяв, що вже найближчими днями буде організована робота виїзної комісії, аби нарешті вирішити цю проблему.
У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)

Далі депутатський корпус розглянув кілька звернень до центральних органів влади. Одним із перших – до Президента та Кабміну, з проханням знизити тарифи на електроенергію та газ для населення. За відповідний текст звернення проголосували 38 депутатів.

Ще одне – до Уряду, щодо задоволення потреб суспільства в громадських перевезеннях. Пов’язане воно із звернення перевізників, щодо їх збиткової діяльності, адже є обмеження, щодо сидячих місць. Тож Ужгород разом із іншими містами України просить Уряд, скасувати такі нерентабельні обмеження.

Також депутати прийняли звернення-пропозицію до Уряду, розширити перелік КВЕДів фізичних осіб-підприємців, які мають право на отримання фінансової допомоги через пандемію COVID-19.

Далі міські обранці взялися за порядок денний. На розгляд у депутатів було майже півсотні питань.
У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)

Найперше – депутати затвердили Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Ужгорода. Цитуючи саму концепцію, її мета та завдання “створення безпечної велоінфраструктури в місті, що перетворила б велотранспорт на ефективну альтернативу приватному чи громадському транспорту. Тобто, включення велотранспорту в загальноміську транспортну інфраструктуру”. Відтепер цю концепцію будуть враховувати при розробці проєктів з благоустрою, будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів вулиць тощо.
[center]У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)

На цьому засіданні сесії депутати підтримали низку міських програм. Зокрема, Програму підтримки Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2021 рік (на її виконання передбачено 300 тис. грн).

Також депутати проголосували за зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища міста Ужгород на 2018-2022 роки.

Ще одним рішенням на сесії міськради Ужгорода збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 3 млн 320 тис. грн та затвердили його в розмірі 117 млн 139 тис. 628 грн 43 коп.

Збільшили і розмір статутного капіталу комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» на 10 млн 580 тис. 900 грн та затвердити його в розмірі 17 млн 999 тис. 120 грн 52 коп.
У вівторок відбулась ІІ сесія міської ради Ужгорода (ФОТО)

Внесли також зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки. Зокрема, збільшили видатки на підпрограму «Забезпечення підтримки комунальних підприємств для здійснення статутної діяльності» на 400 тис. грн для відшкодування дотації КП «КАТП-072801» за 9 місяців 2020 року.

Затвердили й Програму утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2021-2023 роки. Варто зазначити, що ресурсне забезпечення цієї цільової Програми на 2021-2023 роки – 16, 9 млн грн, зокрема 13,3 млн із міського бюджету, із них 4, 6 млн грн – на 2021 рік.

Насамкінець депутати прийняли кілька рішень, щодо містобудівної документації, а також затвердили для ОСББ та ЖБК Ужгорода (з 1 лютого і до кінця цього року) пільгу зі сплати земельного податку в розмірі 100 %
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: