Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні побудують найбільшу берегову вітроелектростанцію в Європі

На сьогодні розроблена проєктна документація, отримано висновки про вплив на довкілля.

В Україні побудують найбільшу берегову вітроелектростанцію в Європі

Норвезька компанія NBT планує побудувати у Запорізькій області найбільшу в Європі вітрову електростанцію «Зофія». Вона має вирости на території Якимівської та Кирилівської територіальних громад.

«Запорізький край став українським флагманом енергогенерації за допомогою відновлюваних джерел. Ми розуміємо, що такі масштабні проєкти, як будівництво вітрової електростанції, потребують ретельної підготовки, великої кількості погоджувальних процедур і врегулювання проблемних питань. Інвестор також має працювати з людьми у громадах, щоб вони знали, що та як будується на території, де вони живуть. Бо саме через відсутність комунікації виникають різні конфлікти», — наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Проєкт будівництва вітроелектростанції з'явився у 2019 році. Загальна сума інвестиції планується в розмірі 1,2 млрд євро. Потужність віртропарку становитиме 792,5 МВт. Реалізація проєкту планується до кінця 2022 року. Після завершення будівництва цей об'єкт стане найбільшою береговою вітровою електростанцією Європі.

На сьогодні розроблена проєктна документація, отримано висновки про вплив на довкілля. У третьому-четвертому кварталі цього року планується розпочати встановлення вітрогенераторів на об'єкті.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: