Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 2020 році у Дніпропетровській області запрацювали 24 нові сонячні електростанції

Сонячні станції потужністю 102 МВт зможуть забезпечити електроенергією майже 43 тисячі домогосподарств.

У 2020 році у Дніпропетровській області запрацювали 24 нові сонячні електростанції

Зелена енергетика дедалі більше займає місце в розвитку українських мереж енергії. Так, за минулий рік на Дніпропетровщині відкрили 24 сонячні станції, потужністю понад 102 МВт.

Як передає gorod.dp.ua, всі СЕС регіону побудовані за рахунок інвесторів без залучення бюджетних коштів. Сонячні станції потужністю 102 МВт зможуть забезпечити електроенергією майже 43 тисячі домогосподарств.

Дніпропетровщина активно розвиває відновлювану енергетику, насамперед — сонячну. За останні чотири роки «зелена» галузь помітно набрала обертів. Зараз в області працює 120 сонячних електростанцій, дві з яких входять до п'ятірки найпотужніших у Європі: Покровська та Нікопольська.

Одну з великих і сучасних електростанцій нещодавно відкрили у Межівській громаді. Її побудували на кошти вітчизняного інвестора. Встановили приблизно 24 тисяч сонячних панелей. Потужностей вистачить, щоб забезпечити електроенергією до 1,4 тисяч домогосподарств.

Проект став наймасштабнішим для громади за останні 30 років. Найближчим часом запланували побудувати ще чотири СЕС у Межівській територіальній громаді.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: