Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 2020 році сонячна енергетика Європи збільшилася на 19 ГВт

У 2020 році сонячна енергетика Європи збільшилася на 19 ГВт
У 2020 році у Європі встановили сонячні електростанції загальною потужністю 19 ГВт.

Такі дані опублікувала Європейська асоціація сонячної енергетики SolarPower Europe.

У 2020 році ринок європейської фотовольтаїки виріс на 11%, показавши кращий результат за останні 10 років.

«Минулий рік був дуже важким для всієї економіки, проте сонячна енергетика змогла показати вражаюче зростання і процвітання, - зазначають у SolarPower Europe. - Такі успіхи дозволяють говорити про те, що Європа зможе стати першою частиною світу, яка зможе домогтися кліматичної нейтральності. Крім того, розвиток сонячної та інших видів чистої енергетики дозволяє поліпшити екологію і створити мільйони нових робочих місць».

Станом на початок 2021 року сонячна енергетика Європи матиме загальну встановлену потужність у 137-138 ГВт, зазначають у SolarPower Europe.

Відзначається, що найбільшими ринками фотовольтаїки у 2020 році стали Німеччина і Нідерланди. Лідер минулого року Іспанія залишилася на третьому місці, на четвертому – опинилася Франція.

Фахівці SolarPower Europe прогнозують, що у 2021 році європейці побудують сонячні електростанції загальною потужністю 22 ГВт. У 2022 році цей показник зросте до 27-28 ГВт, в 2023 – 31 ГВт, а в 2024 – 35 ГВт. До 2025 року встановлена потужність сонячної енергетики Європи складе більше 250 ГВт.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: