Вхiд на сайт
Авторизацiя

Види берези, догляд та вирощування в саду

Види берези, догляд та вирощування в саду

Береза - невибагливе у догляді дерево, яке швидко росте. Саме це вкупі з цікавим зовнішнім виглядом робить її чудовим варіантом для ландшафтного дизайну. Дерево легко вирощувати навіть на невдалих ґрунтах, воно дарує легку тінь і чудово доповнює сад з хвойних та квітів. Придбати саджанці берези для свого подвір’я можна тут.

Види берези


Рід береза налічує понад сто видів, але для вирощування у саду ландшафтні дизайнери рекомендують зокрема такі:

• Береза плакуча - виростає до 30 метрів, широко використовується у парках, має тонкі довгі гілки, які красиво звисають вниз.
• Береза чорна - вирізняється корою темного кольору, виростає до 15 метрів, гілки також спадають вниз.
• Китайська біла береза Fascination - гарно адаптована до наших кліматичних умов, не боїться морозів, має красиву витончену кору, яку полюбляють шкідники.
• Dalecarlica - вишукане дерево висотою до 10 метрів, має вузьку крону, цікаве ромбічне листя, стовбур у саджанців коричневий, але пізніше стає білим.
• Aurea - вид з цікавим золотисто-зеленим листям, повільно росте і має сріблясту кору.

Види берези, догляд та вирощування в саду

Вирощування та догляд


Береза чудово росте на сонячному місці або у півтіні, любить вологий, добре дренований ґрунт, хоча здатна гарно вирости і на піску. Деякі сорти пристосовані до заболочених ґрунтів. Посадку саджанців варто спланувати на весну. Нанесіть шар мульчі товщиною 5 сантиметрів на прикореневу зону, щоб коріння не втрачало вологу. На перших порах слід регулярно поливати рослину, щоб вона розвивала міцну, глибоку кореневу систему. Щоб зберегти бажаний розмір і форму крони, обрізування слід проводити взимку. Зламані гілки варто видаляти щойно помітите їх. Найпоширенішими ворогами берези вважаються бронзова березова златка та інші жуки-короїди. Ефективний спосіб вберегти від них - вирощування на добре дренованому, вологому місці із захистом від суворої літньої спеки. Для розмноження використовують насіння або щеплення.

Використання у ландшафтному дизайні


Обираючи для берези місце в саду, вра^-^те, на яку висоту вона виросте. Для невеликих, компактних подвір’їв придбайте низькорослі сорти. Повисла крона може затіняти світлолюбні рослини, тому правильно сплануйте дизайн. Березу можна посадити поруч з вічнозеленими деревами, наприклад, європейською ялиною чи білою сосною - восени, коли листя почне жовтіти, композиція виглядатиме неймовірно. Можна також посадити поруч дерева з червоним та жовтогарячим листям, зокрема, кілька сортів клена.

Види берези, догляд та вирощування в саду

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: