Вхiд на сайт
Авторизацiя

За 2020 рік ЄС збільшив потужність сонячних електростанцій на 11%

За 2020 рік ЄС збільшив потужність сонячних електростанцій на 11%
За 2020 рік Європейський Союз збільшив потужності сонячних електростанцій на 11% або 18,7 ГВт.

Про це йдеться у прогнозі розвитку галузі на території Європейського Союзу (EU Market Outlook) на 2020-2024 роки, яка була опублікована Європейською асоціацією сонячної енергетики SolarPower Europe, пише ecotown.

18,7 ГВт за рік - це найкращий результат Об’єднаної Європи з 2011 року і другий за всю історію. Як результат, до кінця 2020 року встановлена потужність європейської сонячної енергетики досягне 137,2 ГВт, вважає в асоціації.

"Це був важкий рік для всіх секторів, тому дуже приємно завершити 2020 рік з таким очевидним успіхом сонячної енергетики, - зазначила Вальбурга Хеметсбергер, генеральний директор SolarPower Europe. - Незважаючи на вплив COVID-19, сонячна енергетика не тільки виросла, але й процвітає, довівши, що це стійка, передбачувана і безпечна технологія там, де інші джерела енергії не працюють».

Вона наголосила, що саме завдяки сонячній енергії ЄС може стати першим кліматично нейтральним континентом у світі. «СЕС не тільки забезпечують поновлюваною електроенергією, а й створюють мільйони робочих місць і забезпечують справедливий енергетичний перехід для всіх європейців», - зауважила Вальбурга Хеметсбергер.

Найбільшим ринком в Європі знову стала Німеччина, де у 2020 році введено, за попередніми оцінками, 4,8 ГВт сонячних електростанцій. За нею йдуть Нідерланди, які додали 2,8 ГВт. Іспанія, лідер ринку у минулому році, встановила 2,6 ГВт, з яких майже 1,5 ГВт було побудовано на основі прямих договорів купівлі-продажу енергії (PPA), тобто поза рамками систем державної підтримки розвитку ВДЕ. Польща встановила рекордні 2,2 ГВт, а на п’ятому місці опинилася Франція з показником у 945 МВт, як результат, потужність її сонячної енергетики перевищила 10 ГВт.

Асоціація прогнозує, що у 2021 році в Європі буде побудовано 22,4 ГВт сонячних електростанцій, у 2022 році - 27,4 ГВт, у 2023 році — 30,8 ГВт і 2024 році — 35 ГВт, що доведе загальну встановлену потужність фотоелектричної сонячної енергетики до 252 ГВт до кінця розглянутого періоду (у центральному сценарії, а всього SolarPower Europe публікує три сценарії).

«Стійке зростання сонячної енергетики у Європі обумовлене не тільки її економічною конкурентоспроможністю, хоча найчастіше це найдешевша технологія виробництва електроенергії, але і її масштабованістю та інноваційністю, - говорить директор з політики і заступник генерального директора SolarPower Europe Орелі Бове. - Інтегровані фотоелектричні системи і Agri-PV (агровольтаїка)свідчать, що сонячна енергетика може бути розгорнута у будь-яких умовах і на будь-якій місцевості: технології та потенціал є в наявності, тепер нам потрібно, щоб держави-члени ЄС дивилися на дешеву і трудомістку сонячну енергетику як на рішення для зменшення впливу на навколишнє середовище».
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: