Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як вибрати мопед для лісу та бездоріжжя? Кращі мопеди для бездоріжжя

Як вибрати мопед для лісу та бездоріжжя? Кращі мопеди для бездоріжжя

Мототехніка відрізняється високою універсальністю, і навіть малокубатурні апарати можуть використовуватися для цілого ряду завдань. Наприклад, японські скутери підходять для поїздок по місту, прогулянок і навіть їзди по бездоріжжю. Але щоб вибрати техніку для лісу або пересіченій місцевості, потрібно врахувати ряд параметрів. Так давайте розберемося, як повинен виглядати мопед для бездоріжжя.

Яким повинен бути мопед для бездоріжжя?


Моторолери і мопеди - ідеальне рішення для міста. Компактна і маневрена техніка жваво проскакує через пробки і пробирається по вузьких вуличках. Але при поїздці по бездоріжжю, лісі або пересіченій дорозі картина повністю змінюється. Техніка постійно застрягає, погіршується управління і т. д.

Щоб уникнути цих проблем, потрібно правильно підібрати мопед для off-road. Для цього райдеру слід звернути увагу на:

• Потужність і обсяг двигуна. Для бездоріжжя варто вибирати моторолери з мотором від 80 кубів.
• Дорожній просвіт. Кліренс повинен бути досить великим, щоб днище мопеда постійно не билося про вибоїни та каміння.
• Розмір коліс. Оптимальним рішенням для бездоріжжя стане моторолер з 17 дюймовими колесами, такими як на моделях Альфа і Дельта. Однак для їзди по бруду доведеться ставити ширші диски і гуму. А ось якщо ви купуєте скутер, тоді вибирайте апарати з 12-13 дюймовими колесами і гумою з грунтозацепами.
• Тип передньої вилки. Для їзди по пересіченій місцевості рекомендується вибирати апарати з підвіскою важеля. Телескопічна вилка теж підійде, але вона більше «заточена» під рівні траси.

Якщо ви плануєте часто кататися по лісі або путівцях, тоді будьте готові до ТО мопеда. Вам доведеться регулярно перевіряти підвіску моторолера, міняти фільтри, вчащати вузли і т. д.

Популярні мопеди для бездоріжжя


Отже, якщо ви вирішили купити класичний моторолер для їзди по бездоріжжю, тоді зверніть увагу на модель Альфа. Той же мопед Спарк SP110C-2 показує хороші результати на грунтових дорогах. Однак щоб апарат впевнено себе почував в лісі або на пересіченій місцевості, на нього рекомендується встановити широкі колеса для off-road.

З іншого боку моторолер Дельта теж непогано показує себе на бездоріжжі. З технічної точки зору обидві моделі схожі, але Delta краще витримує високі навантаження. Це означає, що такий апарат відмінно підійде для риболовлі або перевезення вантажів.

У список переваг класичних мопедів входить:

• Відмінна прохідність.
• Просте обслуговування і ремонт.
• Високий експлуатаційний ресурс.
• Низька витрата палива (1,5-2 л на 100 км).
• Посилена рама і міцний багажник.

Не варто забувати і про ціну апаратів Альфа і Дельта. В середньому, така техніка коштує в межах 15,5-20 тис. Грн. Однак все залежить від виробника. Зараз рекомендується віддавати перевагу техніці Spark, Forte, Musstang і FoxWell.

Як вибрати мопед для лісу та бездоріжжя? Кращі мопеди для бездоріжжя

Що таке скутер для бездоріжжя?

У сегмент малокубатурої мототехніки для бездоріжжя входять і моторолери. Однак це не звичні японські скутери, а брутальні апарати з агресивною зовнішністю. Зазвичай такі моделі оснащуються:


• Широкими колесами (12-13 дюймів) з грунтозацепами. Це дозволяє техніці впевнено триматися як на сільських дорогах, так і в лісі.
• Посиленою рамою. Подібна техніка витримує навантаження в 140-170 кг.
• Потужним движків. Для бездоріжжя рекомендується вибирати 100-150 кубові скутери.

Ще одна особливість моторолерів для бездоріжжя - розташування повітряного фільтра. У таких апаратах цей компонент знаходиться вище звичайного, що дозволяє йому уникнути забруднення при їзді по грунтовці.

Хоча є у такої техніки один недолік. Скутери для бездоріжжя коштують відчутно дорожче того ж мопеда Спарк SP110C-2.

Кращі скутери для бездоріжжя

Серед скутерів для off-road виділяється кілька моделей. І почати варто з цим «хіта» - Yamaha BWS 100. Це перевірений часом апарат, який ідеально підходить для їзди по дачі або поїздок на риболовлю. Виробник забезпечив модель економічним 50 кубовим движків, профільними шинами і великими колесами.

Хорошим рішенням для сільської місцевості стане і скутер Honda Topic AF 38. Це апарат з потужним 50 кубовим мотором (5,5 л. С.), Телескопічною вилкою і барабанними гальмами. А ось основна «фішка» моделі - збільшена вантажна платформа (ззаду) і корзина (спереду).

А з потужних апаратів відмінним вибором для дачі стане моторолер Yiben YB150T-15D. Завдяки великим (13 дюймовим) колесам і м'яким амортизаторам апарат можна використовувати як в місті, так і на дачі.

Як вибрати мопед для лісу та бездоріжжя? Кращі мопеди для бездоріжжя

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: