Вхiд на сайт
Авторизацiя

На вершині сплячого вулкану з'явилася сонячна електростанція: деталі

Станція містить 332 сонячні батареї, які стратегічно розміщені на унікальній баластній покрівлі.

На вершині сплячого вулкану з'явилася сонячна електростанція: деталі

Відомо, що сонячні електростанції встановлюються практично усюди: на дахах будинків і заводів, в морі та над полями. "Зелені" технології крокують вперед настільки швидко, що місцями розташування електростанцій стають незвичні території та полігони.

Так, компанія REC Solar фактично завершила установку сонячної електростанції біля вершини Мауна-Кеа, сплячого вулкана на Великому острові Гаваї. Вона розташована на висоті 13 600 футів над обсерваторією на Гаваях, має потужність 133 кВт, пише ecotown.

"Панелі встановили на даху телескопічної установки обсерваторії Кек, між куполами подвійного Кека I, а також Кека II – серед найбільших в світі оптичних та інфрачервоних телескопів. Система буде генерувати щорічно 259,1 МВт-год енергії, що мінімізує потреби обсерваторії в електроенергії приблизно на 15%", — ідеться у повідомленні.

Станція містить 332 сонячні батареї, які стратегічно розміщені на унікальній баластній покрівлі площею 20 940 кв. футів, щоб уникнути налипання снігу, падіння льоду з куполів, а також сильного вітру, який іноді трапляється пару разів на рік. На великій висоті панелі будуть захоплювати набагато більше фотонів і вироблятимуть навіть більше енергії, ніж в регіонах рівня моря.

Нова сонячна установка на даху обсерваторії Кек на Мауна-Кеа також надає унікальну можливість для дослідження командою роботи сонячних панелей в більш тонкій атмосфері з високим УФ-індексом.

Команда REC Solar буде продовжувати відстежувати, а також аналізувати ці умови для майбутніх сонячних установок на великій висоті.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: