Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вітаміни Amrita для оздоровлення та зміцнення

Вітаміни Amrita для оздоровлення та зміцнення

Що таке вітаміни


Вітамінами називають речовини, необхідні для життя та повноцінного функціонування людського організму. Зазвичай в раціоні вони потрібні в невеликій кількості, щоб допомогти регулювати та підтримувати хімічні реакції в організмі. Найлегше засвоювані вітаміни — це ті, що містяться у свіжих фруктах та овочах, але якщо доступ до них обмежений, то варто вибрати хороший вітамінний набір, наприклад серед тих, які представлені виробником Amrita, що містять правильну пропорцію цих інгредієнтів, і виготовлені у формі, доступній для засвоєння організмом.

З історії


Відкриття вітамінів та доведення їх ролі в харчуванні людини відбулося на рубежі ХІХ-ХХ ст. У 1912 році польський біохімік Казімєж Функ дав інгредієнту, виділеному з рисових висівок, назву «вітамін» (віта — походить від латинського слова vitae (життя); аміна — речовина, яка містить аміногрупу). Хоча мова йшла про тіамін (вітамін В1), ця назва застосовується до всієї групи сполук, незважаючи на різну хімічну структуру.

Авітаміноз, гіповітаміноз та гіпервітаміноз


Взагалі вітаміни не синтезуються в організмі і повинні надходити в організм з їжею. Винятки становлять, серед інших, вітамін D, який виробляється в шкірі під впливом сонячного випромінювання, вітамін K та біотин — виробляються бактеріями в травному тракті, ніацин — синтезується з триптофану. Речовина вважається вітаміном, коли її нестача викликає симптоми, які швидко усуваються після повторного надходження в організм та урегулювання її рівня.

Захворювання, спричинені тривалим дефіцитом вітамінів, називаються авітамінозом. Часто існують несприятливі проміжні стани між авітамінозом та оптимальною потребою організму в даному вітаміні, тобто гіповітаміноз. З іншого боку, надмірне вживання вітамінних препаратів, переважно жиророзчинних вітамінів, може призвести до шкідливих для організму симптомів, які називаються гіпервітамінозом.

Водорозчинність та жиророзчинність


Завдяки своїй розчинності вітаміни поділяються на водорозчинні та жиророзчинні.

Водорозчинні вітаміни належать до групи В (тіамін, рибофлавін, ніацин, вітамін В6, вітамін В12, фолієва кислота, біотин, пантотенова кислота), вітамін С. Їх потрібно споживати із щоденним раціоном, оскільки людський організм не може їх зберігати. Надлишок цих вітамінів виділяється із сечею або потом.
Жиророзчинні вітаміни — A, D, E, K — можуть накопичуватися в організмі і найчастіше зберігаються в жировій тканині та печінці. Їх біодоступність залежить від присутності жирів у їжі. Іншими словами, споживаючи вітаміни цієї групи, також потрібно вживати жир.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: