Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відкрилась виставка відомого закарпатського скульптора

В Ужгороді відкрилась виставка відомого закарпатського скульптора
Виставка з нагоди 75-річчя відомого закарпатського скульптора-монументаліста, лауреата обласної премії імені Йосипа Бокшая і Адальберта Ерделі відкрита в художній галереї “Ужгород”. На офіційному відкритті ювіляра привітав заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай побажав митцю міцного здоров’я, творчого запалу, подякував за високі твори мистецтва, які збагачують духовний облік міста та краю. Також посадовець вручив ювіляру грамоту міської ради.
В Ужгороді відкрилась виставка відомого закарпатського скульптора

Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією, також привітав ювіляра та вручив нагородний лист, відзначивши вагомість творчого доробку Василя Олашина, висвітлену у творах історичну й патріотичну тематику.

Також на відкритті виступили директор галереї «Ужгород» Микола Шете, митці краю, колеги та друзі автора. Скульптор-ювіляр подякував відвідувачам виставки за присутність на відкритті та любов до мистецтва, згадав і свій шлях до нього. Автор згадує, що малювати любив із дитинства, зізнається, обмальовував поля усіх книжок, бо іншого полотна під руками не було, про опановування обробки дерева, подальші творчі пошуки. Загалом про творчість додає: «Скульптура говорить тільки символами. Це найбільш мовчазний вид мистецтва і в той же час найбільш красномовний».
В Ужгороді відкрилась виставка відомого закарпатського скульптора

Василь Олашин – автор меморіалу загиблим на Сході воїнам, що на Пагорбі Слави в Ужгороді; бронзової скульптури князя Корятовича в мукачівському замку «Паланок» та ще багатьох творінь у всьому Закарпатті й за його межами. На цій виставці представив свої роботи, виконані з 1980 року і по сьогодні. Тут можна побачити скульптури з металу, зокрема бронзи; а також – мармуру, дерева, гіпсу, глини – загалом більше півсотні робіт, серед яких скульптури, різьблені з дерева картини (зокрема на сакральну тему), фотоілюстрації великих скульптур автора тощо.
В Ужгороді відкрилась виставка відомого закарпатського скульптора

Діятиме експозиція. Інформують з прес-служби міськради, до 20 грудня. Відтак у галереї «Ужгород» планують відкрити уже традиційну різдвяну виставку творів закарпатських митців.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: