Вхiд на сайт
Авторизацiя

На парламентських виборах в Румунії виграла опозиція

На парламентських виборах в Румунії виграла опозиція
Румунська опозиційна Соціал-демократична партія (PSD) виграла на парламентських виборах, що пройшли в неділю, свідчать результати підрахунку 94% голосів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Mediafax.ro.

За попередніми даними, соціал-демократи, яких очолював нині ув’язнений за зловживання владою Лівіу Драгня, набрали 30,2% голосів на виборах до Сенату і 29,8% на виборах до Палати депутатів.

Чинна партія влади прем'єр-міністра Людовіка орбана, консервативна Націонал-ліберальна партія (PNL), на другому місці з 25,5% і 25,11%.

Правоцентристський альянс USR-PLUS, найвірогідніший союзник правлячої партії, здобув 15% на виборах до Сенату і 14,5% до Палати громад.

Ще дві партії долають 5-відсотковий бар'єр - ультранаціоналістичний Альянс за румунську єдність (8,8% та 8,7%), який уперше опиниться в законодавчому органі, і Демократичний альянс угорців в Румунії (6,2% і 6%).

Малоймовірно, що соціал-демократи зможуть сформувати уряд, оскільки у Націонал-ліберальної партії прем'єр-міністра Людовика Орбана більше потенційних союзників.

Окрім USR-PLUS, союзником партії прем’єра є UDMR, яка вже заявила, що хоче співпрацювати.

Аутсайдерами виборів стали Партія національної єдності (PMP) експрезидента Траяна Бесеску та PRO Romania експрем’єра Віктора Понти, які не подолали виборчий бар’єр.

Явка була рекордно низькою і склала всього 33%.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: