Вхiд на сайт
Авторизацiя

Петер Сіярто просить направити місію ОБСЄ через обшуки в представників угорських нацменшин на Закарпатті

Про це глава угорського МЗС повідомив у своєму профілі на Фейсбук.

Петер Сіярто просить направити місію ОБСЄ через обшуки в представників угорських нацменшин на Закарпатті

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час телефонної розмови з керівником місії ОБСЄ Гентом Чакаєм попросив направити спецмісію організації на Закарпаття через обшуки в представників угорських нацменшин.

«Спостерігачі будуть проінформовані про те, що сталося вчора на місці, та зв’язуватимуться з представниками угорців Закарпаття», — написав він.

Нове загострення у відносинах з Угорщиною

За останні кілька місяців і без того напружені українсько-угорські відносини значно загострились.

Раніше деякі угорські політики та посадовці відкрито агітували за проугорську партію на Закарпатті на місцевих виборах в Україні, порушуючи цим закон.

30 листопада СБУ повідомила про обшуки в одній із закарпатських організацій через підозру в сепаратизмі та пропагування так званої «Великої Угорщини». Її політична ідея, зокрема, передбачає відновлення кордонів країни у межах, що були до Першої світової війни.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: