Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті депутати заспівали гімн Угорщини після складання присяги

У парламенті вимагають розслідувати цей інцидент. Про це повідомляє "Громадське".

На Закарпатті депутати заспівали гімн Угорщини після складання присяги

У селі Сюрте, що в Ужгородському районі на Закарпатті, новообрані депутати сільської ради заспівали угорський гімн після складання присяги.
Відео, де нібито депутати Сюртівської ОТГ співали угорський гімн, виклали у Facebook-спільноті.

Автори публікації зазначили, що ці кадри зафільмували ще 21 листопада, у День гідності і свободи України.

За останні кілька місяців і без того напружені українсько-угорські відносини значно загострились.

Лише 30 листопада СБУ повідомила про обшуки в одній із закарпатських організацій через підозру в сепаратизмі та пропагування так званої «Великої Угорщини». Її політична ідея, зокрема, передбачає відновлення кордонів країни у межах, що були до Першої світової війни.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки Служби безпеки України в Товаристві угорців Закарпаття та заявив, що Будапешт поскаржиться в НАТО.

До того низка угорських політиків та посадовців відкрито агітували за проугорську партію на Закарпатті на місцевих виборах в Україні, порушуючи цим українські закони.

Так, Петер Сіярто написав у день місцевих виборів в Україні пост у Facebook, де відкрито підтримав «КМКС «Партію угорців України».

Раніше державний секретар Угорщини з питань нацполітики Янош Арпад Потапі під час візиту на Закарпаття 8 та 9 жовтня також почав агітацію за «КМКС «Партію угорців України». На сайті партії з'явилась новина про відвідини Потапі з цитатою, у якій політик прямо закликає підтримати партію на місцевих виборах 25 жовтня. Тоді МЗС України також засудило ці дії та звернулось до правоохоронців.

Міністерство закордонних справ України 26 жовтня вручило ноту протесту послу Угорщини Іштвану Ійдярто через таку політичну агітацію.

Після цього, здається, конфлікт почав згасати. Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Угорщина домовились зробити правильні висновки з ситуації та «перегорнути сторінку» у відносинах.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: