Вхiд на сайт
Авторизацiя

Швеція і Норвегія планують на 18 ТВт*год збільшити обсяг закупівель «зеленої» електроенергії

Швеція і Норвегія планують на 18 ТВт*год збільшити обсяг закупівель «зеленої» електроенергії
Норвегія і Швеція планують збільшити закупівлю відновлюваної електроенергії на 18 ТВт*год до 2022 року.

Таке рішення дві скандинавські країни прийняли у рамках загальної схеми субсидування "зеленої" енергетики.

Зокрема, Швеція має намір збільшити обсяг закупівель електроенергії, виробленої новими об'єктами ВДЕ-генерації, на 10,6 ТВт*год, а Норвегія – на 7,4 ТВт*год.

Прийом заявок від нових об'єктів ВДЕ-генерації відкритий до 1 січня 2022 р.

Загальний для двох країн ринок «зелених» сертифікатів діє з 2012 року. Основне завдання ринку – збільшити виробництво електроенергії генеруючими об'єктами на базі ВДЕ на 28,4 ТВт*год у період з 2012 по 2020 роки, при цьому Норвегія субсидує виробництво «зеленої» електроенергії у обсязі 13,2 ТВт*год, а Швеція – 15,2 ТВт*год.

Відповідно до схеми субсидування «зеленої» енергетики об'єкти вітро - і гідрогенерації отримують один «зелений» сертифікат на кожен МВт*год електроенергії, виробленої ними протягом 15-річного періоду. Постачальникам електроенергії дозволено купувати «зелені» сертифікати в обох країнах для задоволення національних вимог.

Норвезький уряд, який прогнозує надлишок генеруючих потужностей, хотів припинити свою участь в ринку "зелених" сертифікатів ще у 2016 році, у той час як Швеція навпаки мала намір продовжити його функціонування. У квітні 2017 року країни дійшли згоди, відповідно до якої Швеція додатково випустить "зелені" сертифікати у обсязі 18 ТВт*год для субсидування об'єктів ВДЕ-генерації, які будуть діяти до 2045 року, в той час як Норвегія припиняє субсидування нових проектів будівництва ВДЕ-генерації у рамках загальної схеми після 2021 року. "Зелені" сертифікати, видані в рамках діючої схеми, будуть діяти до 1 квітня 2046 року.

У вересні 2020 року обидві країни погодили внесення змін до діючої схеми субсидування «зеленої» енергетики, термін дії якої закінчиться в кінці 2035 року.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: