Вхiд на сайт
Авторизацiя

Для туристів створили транскордонний винний маршрут Закарпаття та Підкарпатського воєводства

Для туристів створили транскордонний винний маршрут Закарпаття та Підкарпатського воєводства
Туристичні атракції Закарпаття та Підкарпатського воєводства (Польща) об’єднали у винному маршруті.

Як передає Укрінформ про це повідомляє краєзнавчо-туристичний портал «Край».

«Для тих, хто любить мандрувати і водночас вивчає місцевий продукт, Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» розробила транскордонний винний маршрут, що включає як найкращі винні сховища та винні підвали Закарпаття та Підкарпатського воєводства, так і місцеві пам’ятки архітектури», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі локації поділені для зручності на кілька маршрутів. Головними критеріями поділу було як географічне розташування, так і належність до винних теруарів. Наприклад, на території Закарпаття сформували чотири винні маршрути: Ужанський (проходить через місто Ужгород та Ужгородський район і містить 7 об’єктів), Південно-Березький (проходить через місто Берегово та Берегівський район, містить 8 об’єктів), Угочанський (проходить через м. Виноградів та Виноградівський район і містить 7 об’єктів) та Північно-Зберезький винний теруар (маршрут проходить через міста Мукачево та Іршава і містить 6 об’єктів).

«Спланувавши подорож, використовуючи напрацьовані маршрути, туристи зможуть поєднати приємне з корисним: вивчення місцевої історії та історії виноградарства регіону, а також дегустацію місцевих напоїв», – додали на порталі.

Транскордонний винний маршрут розроблено в межах проєкту «Карпатська академія спадщини виноробства», що реалізує Виноградівська районна рада у партнерстві з Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та Асоціацією розвитку та промоції Підкарпаття «ПроКарпатія» за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Програми підтримки транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Для туристів створили транскордонний винний маршрут Закарпаття та Підкарпатського воєводства


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: