Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Нідерландах розробили папір з цукрових буряків

У Нідерландах розробили папір з цукрових буряків
У Нідерландах запускають у продаж папір з жому цукрового буряка.

Проект реалізувала компанія Crown Van Gelder спільно з спільно з сільськогосподарським кооперативом Royal Cosun, пише ecotown.

Новий папір запустять у продаж у січні 2021 року. "Crown Native" містить менше деревних волокон, і тому негативний вплив нового паперу на навколишнє середовище на 15% менше, ніж у звичайного, - зазначає генеральний директор Crown Van Gelder Міклас Дронкерс. - Для виготовлення паперу використовується буряковий жом - побічний продукт, який зазвичай перероблявся кооперативом у корм для тварин або у біогаз".

Протягом двох років компанія досліджувала кілька культур, щоб замінити частину деревних волокон у папері. Як результат, компанії вдалося створити папір, що складається на 20% з бурякового жому, що дозволило домогтися екологічних вигод в декількох областях. Оскільки постачальники місцеві, потрібно набагато менше транспортних перевезень. В результаті Crown Native значно скорочує умовні викиди CO2.

Крім того, при використанні бурякового жому для виробничого процесу потрібно менше води. "А оскільки ми використовуємо органічні відходи, додаткових сільськогосподарських земель не потрібно", - додав Міклас Дронкерс.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: