Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Уельсі стартує проект з перетворення стічних вод у водневе паливо

В Уельсі стартує проект з перетворення стічних вод у водневе паливо
У Південному Уельсі на очисних спорудах перетворюватимуть стічні води у водневе паливо з нульовим рівнем викидів.

Проект Make Your Poo Work For You, який реалізує компанія Welsh Water у співпраці з технологічною компанією Costain та місцевою владою, отримав «зелене світло».

Біогазова установка дозволить перетворювати осад стічних вод, який є побічним продуктом процесу очищення каналізаційних стоків, у тверді біологічні речовини (матеріал типу компосту) і біометан.

Проект Make Your Poo Work For You був удостоєний премії Innovate UK у розмірі 60 000 фунтів стерлінгів.

«Такі проекти допоможуть стати вуглецево-нейтральним бізнесом, який виробляє власну енергію з використанням поновлюваних джерел, - каже директор з навколишнього середовища Welsh Water Тоні Харрінгтон. - Цей проект з перетворення стічних вод на водневе паливо знаходиться в авангарді інновацій, які нам необхідно реалізувати для досягнення цих амбітних цілей - і фінансування від Innovate UK допоможе нам на шляху до декарбонізації нашого парку».

Більша частина біогазу буде використовуватися для виробництва чистої енергії, зауважили у Welsh Water, додавши, що технологію також сподіваються використовувати для постачання водневим паливом всього парку транспортних засобів компанії водопостачання, що дозволить заощадити близько 9000 тонн вуглецю, що викидається в навколишнє середовище».

У рамках проекту також буде вивчено попит на водневі автомобілі, особливо на муніципальні сміттєвози, тягачі та автобуси.

Примітно, що у минулому році компанія Welsh Water погодила підключення 5- мегаватної сонячної електростанції Lamby Way муніципальної ради Кардіффа до станції очищення стічних вод Кардіффа. Компанія водопостачання також представила три сонячні проекти в Пембрукширі, Суонсі та Кумбрані. Очікується, що установки скоротять викиди вуглекислого газу на 311 тонн на рік і забезпечать електроенергією 300 будинків.

Компанія водопостачання, яка обслуговує більше трьох мільйонів чоловік в Уельсі, Херефордширі та деяких частинах Дісайда і Чешира, прагне до 2050 року виробляти всю свою енергію з поновлюваних джерел.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: