Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Європі 29 островів повністю перейдуть на енергію з відновлюваних джерел

У Європі 29 островів повністю перейдуть на енергію з відновлюваних джерел
У Європі 29 островів зобов’язалися повністю перейти на енергію з відновлюваних джерел.

Такі плани оприлюднили вже 22 острови, а ще сім - зроблять це найближчим часом, пише ecotown.

Сонячна та вітрова електроенергія, енергія припливів, а також біопаливо з місцевих органічних відходів дозволить звільнитися від зовнішніх поставок енергоносіїв, в першу чергу нафти і мазуту.

Всі 29 островів беруть участь у програмі підтримки енергонезалежності островів Clean energy for EU islands, запущеній Євросоюзом у 2019 році.

Учасниками першої "хвилі" переходу до повної енергонезалежності стали острови Аран в Ірландії, архіпелаг Црес-Лошинь в Хорватії, Сіфнос в Греції, Кулатра у Португалії, Саліна в Італії і Пальма в Іспанії.

Щоб привернути увагу до питань автономного енергозабезпечення островів, Євросоюз з 2020 року нагороджує острови премією EU RESponsible Island Prize за кращий розвиток автономної і «зеленої» електроенергетики. Першими переможцями стали Борнхольм та Самсе (Данія), а також Тілос (Греція), який став першим незалежним островом у Середземному морі.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: