Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціна на солодощі підскочить на 10 %

Найболючішого цінового тиску зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка».

Ціна на солодощі підскочить на 10 %

Зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10% в листопаді-грудні 2020 року, що спричинить зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрати близько тисячі робочих місць. Таку заяву зробив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, пише agronews.ua.

За його словами, найболючішого цінового тиску зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне та цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку у собівартості цієї продукції.

Національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн. грн. протягом останнього місяця, внаслідок зростання вартості сировини, та не матимуть іншого виходу окрім підвищення цін на свою продукцію.

При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до послаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках та сповільнення темпів росту експорту.

До слова, експерти Економічного дискусійного клубу (ЕДК) прогнозують зниження виробництва цукру в Україні в поточному сезоні (вересень 2020 - серпень 2021) на 20%, а подорожчання цього продукту вважають невідворотним.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: